Όλεγκ Προτάσοφ, Νέρι Καστίγιο και Γκενάντι Λιτόφτσενκο “ενώνουν” Ντνιέπρ και Ολυμπιακό

Η Ντνιέπρ είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ο «τσάρος» του Σοβιετικού ποδοσφαίρου και αργότερα «ερυθρόλευκος» άσος, Όλεγκ Προτάσοφ, πριν αγωνιστεί στην Ντιναμό Κιέβο του Λοπανόφσκι, ενώ την περίοδο 2008-09, πέρασε από την Ντνιέπρ η Ντνίπρο πλέον, και ο Νέρι Καστίγιο, ενώ από αυτήν ξεκίνησε και ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο από την Ντνιέπρ στην οποία αγωνίστηκε από το 1981 έως το 1987, οπότε και πήρε μεταγραφή για την Ντιναμό Κιέβου και αμέσως μετά το 1991 για τον Ολυμπιακό.

ΦέτοςΒρίσκεται

στην τρίτη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος με 28 βαθμούς, έναντι 36 της Ντιναμό Κιέβου και 31 της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Έχει 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 14 αγώνες, ενώ στην έδρα της μετράει σε 7 παιχνίδια, μόλις 3 νίκες.

Στους «32» του Europa League προκρίθηκε ως 2η από τον 6ο όμιλο πίσω από την Ίντερ, αφήνοντας εκτός τις Καραμπάγκ και Σεν Ετιέν. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων χρειάστηκκε να επικρατήσει της Σεντ Ετιέν με 1-0 και να μην κερδίσει η Καραμπάγκ την Ίντερ (0-0), όπως και έγινε, για να πάρει αυτή την πρόκριση. Αγωνιζόμενη στο Κίεβο και όχι στη φυσική της έδρα, μέτρησε 2 ήττες σε τρία παιχνίδια, ενώ εκτός έδρας είχε 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα.

Ο Νέρι Καστίγιο με τη φανέλα της Ντνίπρο σε παιχνίδι του πρωταθλήματος Ουκρανίας

Το γήπεδο της Ντνίπρο βρίσκεται στην Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας και έχει χωρητικότητα 31.000 θέσεων. Άνοιξε τις πόρτες του το 2008, ωστόσο φέτος η ομάδα δεν έχει δώσει κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στη φυσική της έδρας, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή και δίνει τους αγώνες τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου.

Το Dnipro Arena

“Ολυμπίνσκι”: Χωρητικότητας 65.000 θέσεων, αλλά με σαφώς λιγότερο κόσμο στα ματς της “ξένης” Ντίπρο. Το στάδιο είναι το μεγαλύτερο στην Ουκρανία και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ανατολική Ευρώπη (μετά το μοσχοβίτικο Στάδιο Λουζνικί). Εκτός από ποδόσφαιρο, στο στάδιο μπορούν να διεξαχθούν και αγώνες άλλων αθλημάτων και χτίστηκε για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αχανές Olympisky Stadium του Κιέβου στο οποίο θα γίνει ο πρώτος αγώνας

Keywords
Αναζητήσεις
γκενάντι λιτόφτσενκο
Τυχαία Θέματα