Οικονομική Αστυνομία: Ελέγχους σε καταστήματα και αγορές για φορολογικές παραβάσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους, κάποιοι από τους οποίους με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, προαναγγέλλει η Οικονομική Αστυνομία, για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Όπως ανακοινώθηκε, στα ειδικότερα μέτρα που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία για τις ημέρες αυτές, η Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει – καταρτίσει επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων

ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.

Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται από την Οικονομική Αστυνομία, στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Μάλιστα, η ίδια υπηρεσία θα συμμετάσχει σε κοινό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, μαζί με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, με σκοπό την πραγματοποίηση συντονισμένων ελεγκτικών δράσεων σε όλη τη χώρα, με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.

Το άρθρο Οικονομική Αστυνομία: Ελέγχους σε καταστήματα και αγορές για φορολογικές παραβάσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα