Οι τρεις προϋποθέσεις της ΝΔ για το ΕΣΡ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, απαρίθμησαν τις προϋποθέσεις που θέτει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Όπως ανέφεραν, η Νέα Δημοκρατία ζητάει

1. Κατάργηση της αντιδημοκρατικής,

όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πρόβλεψης για 4 μόνο τηλεοπτικές άδειες, και η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών να μεταφερθεί ρητά στο ΕΣΡ, το οποίο να καθορίσει τον αριθμό με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος.
2. Δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού για κατάργηση του ανασταλθέντος άρθρου 2Α, και για καμία μελλοντική αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, με παράλληλη κατάργηση του διενεργηθέντος διαγωνισμού-φάρσα, όπως τον χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, καθώς και τη διαβεβαίωσή του ότι δε θα κλείσει κανένα κανάλι.
3. Καθ’ολοκληρίαν στελέχωση του ΕΣΡ από προσωπικότητες κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, ώστε το Συμβούλιο να μην καθίσταται υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όπως επεσήμαναν οι κ.κ. Δένδιας και Τσιάρας, εάν οι παραπάνω προϋποθέσεις δε γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση, θα αποτελεί βεβαίωση ότι η κυβέρνηση σκοπεύει “να υλοποιήσει το σχέδιό της, δηλαδή, να χειραγωγήσει την ενημέρωση, να κλείσει κανάλια και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία”.

Το άρθρο Οι τρεις προϋποθέσεις της ΝΔ για το ΕΣΡ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα