Οι πρώτες περικοπές του νέου μνημονίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εξ όσων διαφαίνονται από την πρώτη ανάγνωση των νέων μέτρων, προκύπτει μία ισχυρή πίεση στα εισοδήματα των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως των εν ενεργεία δικαστών και εισαγγελέων, των ενστόλων, των γιατρών, των καθηγητών ΑΕΙ, όσο και των συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται μισθοί και συντάξεις. Αυτή η ακάθεκτη βύθιση των εισοδημάτων εκφράζεται:

μέσω αύξησης της φορολογίας,μέσω των περικοπών επιδομάτων,μέσω
κύριων συντάξεων,μέσω επικουρικών,μέσω περικοπών ελαφρύνσεων που ίσχυαν έως τώρα.

Αναλυτικά:

Περικοπές μισθών

Μισθοί Σημαντική απώλεια μισθού με αύξηση φόρου από 200-600 ευρώ, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου. Η εξέλιξη αυτή θα πλήξει άπαντες!Κατάργηση έκπτωσης 1,5% Δεύτερη απώλεια μισθού είναι η κατάργηση της έκπτωσης στον φόρο 1,5%. Η απώλεια αυτή είναι γενική!Κατάργηση επιδομάτων Κόβονται και καταργούνται βασικά επιδόματα σε ολόκληρο το Δημόσιο. Δηλαδή το επίδομα συζύγου και των τέκνων. Η απώλεια είναι από 35-115 € για οικογένειες με 2 παιδιά. Το επίδομα είναι 35 € για την σύζυγο που δεν εργάζεται. Τα 70 ευρώ αφορούν τα 2 παιδιά.

Περικοπές σε συνταξιούχους

Περικοπή 18% στην προσωπική διαφορά κύριας σύνταξηςΠερικοπή 18% στην προσωπικά διαφορά επικουρικήςΜείωση σύνταξης λόγω περικοπής του αφορολογήτουΜείωση σύνταξης λόγω περικοπής των επιδομάτων συζύγου και παιδιώνΚατάργηση της έκπτωσης φόρου 1,5%Κατάργηση ιατροφαρμακευτικών δαπανώνΠάγωμα συντάξεων έως το 2022

Το άρθρο Οι πρώτες περικοπές του νέου μνημονίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα