Οι πατάτες αυξάνουν την λίμπιντο!

Αυτό υποστηρίζει μία νέα επιστημονική δημοσιευμένη έρευνα, καθώς είναι πάρα πολλοί οι λάτρεις της πατάτας ανά τον κόσμο, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι τυχαίο γεγονός.

Και αυτό γιατί οι πατάτες όσο και τα τσιπς χάρη στο αλάτι, που περιέχουν, μειώνουν το άγχος, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της «ορμόνης του έρωτα» στο αίμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση τηγανητής πατάτας είναι μεν ανθυγιεινή για τον οργανισμό, ωστόσο προκαλεί χαλάρωση και ηρεμία, κάτι που χρειάζονται οι περισσότεροι από όσους

ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, η έρευνα του Πανεπιστημίου Άστον του Μπέρμιγχαμ έδειξε ότι τόσο η γεύση όσο και η μυρωδιά από τις τηγανητές πατάτες, μπορούν να μας "ξυπνούν" ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ή από περίοδο διακοπών, κάνοντας μας έτσι να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε καλά...

Παράλληλα, όπως έδειξαν εργαστηριακά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, τα υψηλά επίπεδα αλατιού προκαλούν μειωμένες αντιδράσεις στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου, ενώ τα αυξημένα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό βοηθούν στο να περάσει πιο σύντομα μία κρίση άγχους.

Τέλος, η κατανάλωση τηγανητής πατάτας αποδείχτηκε ότι συνδέεται με την αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που ελέγχει την ικανότητά μας να δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς, φιλικούς ή ερωτικούς, αρά προφανώς τρώγοντας πατάτες χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα και έχουμε την αίσθηση της αγαλίασης, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τις πατάτες, το αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα