Οι παχύσαρκοι καρδιοπαθείς τα… καταφέρνουν καλύτερα!

Ακούγεται παράδοξο, όμως μια νέα επιστημονική έρευνα του University College του Λονδίνου αναφέρει ότι οι παχύσαρκοι καρδιοπαθείς κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με τους καρδιοπαθείς που δεν έχουν πρόβλημα βάρους!

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής ιατρικής «Preventive Medicine», για τις ανάγκες της έρευνας εξέτασαν το ιατρικό ιστορικό περίπου 4.400 ασθενών και βρήκαν ότι όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είναι λιγότερο πιθανό

να πεθάνουν μέσα στα επόμενα επτά χρόνια σε σχέση με τους καρδιοπαθείς που έχουν κανονικό βάρος και γενικά ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Θέλοντας να εξηγήσουν τη διαπίστωση αυτή, οι ερευνητές αναφέρουν ότι πιθανότατα οι γιατροί ακολουθούν πιο επιθετική θεραπεία στην περίπτωση των υπέρβαρων/παχύσαρκων ασθενών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν τελικά καλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη μελέτη είχε αποφανθεί ότι ένα ποσοστό των παχύσαρκων ανθρώπων έχει φυσιολογική υγεία και δεν αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο για την καρδιά του, όπως είναι το αναμενόμενο…

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα