Οι μισοί νέοι στην Ιταλία ζουν με τα λεφτά των γονιών τους

Φως στην κοινωνική πραγματικότητα της Ιταλίας, ως απότοκο της κρίσης, ρίχνει η έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων IXE, η οποία αναφέρει ότι το 51% των Ιταλών κάτω των 34 ετών ζει με την οικονομική βοήθεια των γονιών του.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti και αναφέρει ότι το 75% των νέων, οι οποίοι ζουν με τους γονείς τους, προσπαθούν να τους βοηθήσουν αναλαμβάνοντας μικροδουλειές, θελήματα και επισκευές στο σπίτι, το 76% ασχολείται με τα καθημερινά ψώνια και το 73% μαγειρεύει.

Επίσης, το 23% του δείγματος δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να εργαστεί

στον καθαρισμό των δρόμων, το 27% ως εποχικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης ή/και πληροφόρησης (call center) και το 36% να εργασθεί σε εταιρία ταχείας παράδοσης δεμάτων. Το 44% των νέων στην διάρκεια του 2013 ανέφερε ότι δεν έστειλε ούτε ένα βιογραφικό.

Το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 51% των Ιταλών ώς 34 ετών είναι διατεθειμένο να μεταναστεύσει άμεσα στο εξωτερικό για να βρει δουλειά, ενώ το 64% δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αλλάξει πόλη. Μόναχα το 4% των ερωτηθέντων απάντησε πως ασχολείται ενεργά με την πολιτική, αν και ένα 36% «κατά περιόδους έχει σκεφθεί να το πράξει».

Το 31% δεν γνωρίζει το όνομα του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το 30% το όνομα της προέδρου της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, ενώ το 37% αγνοεί ότι ο πρόεδρος της Γερουσίας είναι ο Πιέτρο Γκράσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα