Οι λαοί της Κύπρου &της Ελλάδας να σπάσουν τα δεσμά συμφώνησαν Τσίπρας και Κυπριανού

Κοινή πεποίθηση ότι «τόσο ο κυπριακός όσο και ο ελληνικός λαός πρέπει το συντομότερο δυνατό να σπάσουν τα δεσμά, να ξεφύγουν απ΄ αυτό τον εφιάλτη των διαρκών εκβιασμών και του μνημονίου, να σταθούν στα δικά τους τα πόδια και τις δικές τους τις δυνάμεις», εξέφρασαν οι Αλέξης Τσίπρας και Άντρος Κυπριανού που συναντήθηκαν την Τρίτη, 24 Απριλίου, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει στην

Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διαβεβαίωσε τον κ. Κυπριανού ότι το κόμμα του θα σταθεί αλληλέγγυο και θα συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες που καταβάλει η Κύπρος για να βγει από την κρίση και από το σκληρό πρόγραμμα που της επιβάλλεται.

«Σήμερα είναι και για την Ελλάδα μαύρη επέτειος της υπογραφής του μνημονίου. Πεποίθησή μας είναι ότι κυπριακός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Είναι κοινός ο αγώνας μας, για να συμπορευτούμε με τους λαούς της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού νότου ελπίζοντας σε μια νέα προοπτική» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε την ανάγκη άλλων επιλογών που πρέπει να βρει η Κύπρος για να ξεφύγει, όπως είπε, από τις αδιέξοδες πολιτικές που προσπαθούν να της επιβάλουν.

«Εμείς στη Κύπρο γνωρίσαμε το πιο σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης, καθοδηγούμενο από την Γερμανία. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις ανάγκες των λαών. Είναι πολιτικές αδιέξοδοι. Η σκληρότητα των μέτρων σε βάρος της Κύπρου μας υποχρεώνει να σκεφτούμε άλλες επιλογές», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού και συμπλήρωσε: «καμιά επιλογή δεν θα είναι οδυνηρότατη και δεν θα έχει ρίσκα. Αυτό όμως που μετράει είναι τι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα