Οι κούκλες του Χάινς και οι «πανούκλες»…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Aπό την Ευτυχία Παπούλια

Όλα σ’ αυτόν τον κόσμο έχουν να κάνουν με το σεξ εκτός από το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία.

Oscar Wilde

«Οι άντρες γίνονται αντιπαθητικοί μόλις αρχίσουν να μιλάνε… Αφού εξαντλήσουν όλη τους την προσπάθεια να με πείσουν για την ειλικρίνεια των αισθημάτων τους, πόσο με εκτιμούν, πόσο τους αρέσω, με τα λόγια, με τις λέξεις, περνάνε στη δεύτερη φάση. Αρχίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους, το εγώ

τους, πραγματικό ή φανταστικό, για να κερδίσουν το θαυμασμό μου, την εκτίμησή μου, τα αισθήματά μου, εμένα την ίδια, το σώμα μου τελικά… Πάντα με τις λέξεις, πάντα με τα λόγια αυτά τα ανυπόφορα κούφια λόγια που λένε όλοι τους. Μοιάζει σαν να δίνουν θεατρική παράσταση και να περιμένουν το χειροκρότημα, την αποδοχή μου».

Αυτά ήταν τα λόγια μιας νεαρής στο διαδίκτυο που θέλησε να μοιραστεί το παράπονο της με τους διαδικτυακούς φίλους της.

Σε μια εποχή όπου τα ταμπού και οι ηθικές αναστολές έχουν υποχωρήσει υπάρχει η αίσθηση πως η ανεύρεση ερωτικού συντρόφου είναι απλή υπόθεση. Δε συμβαίνει όμως αυτό. Δεν προσφέρεται η γυναίκα εύκολα ως ερωτική συντροφιά στον άνδρα ακόμη κι αν η ίδια το επιθυμεί και το επιδιώκει.

Αυτό το έλλειμμα, αυτό το κενό όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, έρχεται να καλύψει ο Ντάγκλας Χάινς με τις περίφημες κούκλες του, που όπως δυστυχώς ήταν αναμενόμενο γνωρίζουν την απόλυτη επιτυχία και πωλούνται σωρηδόν.

Σε πραγματικές διαστάσεις που θα έχουν όλες τις προδιαγραφές και τους κατάλληλους αισθητήρες να ανταποκριθούν στις ερωτικές φαντασιώσεις του άνδρα, όσον αφορά τουλάχιστον στο αισθησιακό κομμάτι.

Αν τώρα θα υπάρχει και η δυνατότητα να αναπτυχθεί και κάποιο αίσθημα ανάμεσα στην πλαστική κούκλα και στον σύντροφό της, ο Χάινς δεν μας το διευκρινίζει. Σίγουρα όμως θα το έχει στο μυαλό του.

Η τεχνολογία άλλωστε κάνει θαύματα. Θα το καταφέρει κι αυτό. Το θέαμα ενός άνδρας σε ερωτικές περιπτύξεις με μία κούκλα του Χάινς θα ήταν σπαρταριστό επεισόδιο για επιθεώρηση αν δεν είναι ο απόλυτος ευτελισμός του ανθρώπινου είδους.

Γιατί εδώ, χωρίς περιστροφές, το πρόβλημα της συντροφικότητας που προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να λύσει ο Χάινς το δημιούργησε ο ίδιος ο άνδρας με την αλαζονική συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα αλλά και τις ερωτικές διαστροφές του.

Είναι ο άνδρας αυτός που αυτάρεσκα μιλάει απαξιωτικά για τις «γκόμενες» της ζωής του ευτελίζοντας τες. Είναι άνδρας ο προϊστάμενος που εκβιάζει την υφισταμένη του να ενδώσει για να μη χάσει τη δουλειά της και την εύνοιά του, ο συνάδελφος που την παρενοχλεί σεξουαλικά, ο μαστροπός, ο βιαστής του ασανσέρ, ο παιδεραστής και ο πατέρας που βιάζει τις κόρες του και δέρνει τη μητέρα τους.

Όλοι αυτοί είναι άνδρες! Σε όλες τις σεξουαλικές διαστροφές πρωταγωνιστές στη συντριπτική πλειοψηφία είναι άνδρες! Μα δεν είναι όλοι ίδιοι, θα πει κάποιος. Ασφαλώς όχι. Στο μυαλό όμως της γυναίκας είναι όλοι ίδιοι.

Κάποιον λοιπόν από αυτούς τους ερωτικά διεστραμμένους κι επικίνδυνους για την ίδια και τα παιδιά της άνδρα, βλέπει η γυναίκα στο πρόσωπο του κάθε επίδοξου συντρόφου της. Κι αυτόν αποστρέφεται, ακόμη κι αν δεν έχει η ίδια τραυματικές εμπειρίες.

Αν λοιπόν οι κούκλες του Χάινς πρόκειται να δώσουν κάποια διέξοδο σε αυτές τις κατηγορίες ανδρών τότε θα συμφωνήσω μαζί του πως πρόκειται για κοινωνική προσφορά όπως είπε ο ίδιος.

Στους άλλους, τους μόνους και μοναχικούς που το υπερεγώ τους και η φιλαυτία τους δεν τους επέτρεψε να συγκινήσουν μία γυναίκα, να έχουν μία σύντροφο και που αύριο θα απλώνουν ικετευτικά το χέρι σε μία απροσδιόριστη γυναικεία φιγούρα εκλιπαρώντας, αξίζει να αφιερώσει κανείς τα σπαρακτικά λόγια του Καζαντζίδη.

Όποια κι αν είσαι, ό, τι και να σαι, κάνε μου απόψε συντροφιά. Ό,τι κι αν είσαι…

Κι ακόμα καλύτερα κάτι πλαστικό, χωρίς ψυχή, που να επιδέχεται την εξουσία χωρίς να φέρνει αντίρρηση ποτέ.

Το άρθρο Οι κούκλες του Χάινς και οι «πανούκλες»… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα