Οι γκάφες των ομάδων!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Πως οι γκέλες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν φέρει στην πρώτη θέση τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών.

Πέντε βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο της βαθμολογίας και έκπληξη έως τώρα ΠΑΣ Γιάννενα,

επτά από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που έχουν ήδη αλλάξει προπονητή πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, και 11 (!) από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Όλα αυτά σε μια χρονιά, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και η καλύτερη για τους ερυθρόλευκους. Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κανείς για τον μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων ετών, ο οποίος δεν έχει απλά αλλάξει προπονητή, έχει αλλάξει προπονητές, αφού ο Πάουλο Μπέντο είναι ο τρίτος που κάθεται στον πάγκο του σε αυτή τη σεζόν μετά τον Μάρκο Σίλβα με τον οποίο ξεκίνησε η χρονιά, αλλά παραιτήθηκε, και τον Βίκτορ Σάντσεθ που τον διαδέχθηκε, αλλά απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό στον Champions League. Και, όμως, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, παρά τους καλούς οιωνούς με τους οποίους ξεκίνησε για αυτούς η σεζόν, πήγαν από γκάφα σε γκάφα και από γκέλα σε γκέλα και βρέθηκαν να βλέπουν την πλάτη των ερυθρολεύκων από απόσταση λόγω των δικών τους χαμένων βαθμών.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα (άρχισε από την 3η αγωνιστική λόγω του ότι δεν διεξήχθησαν οι δύο πρώτες με απόφαση της κυβέρνησης) με νίκη στη Λιβαδειά και μάλιστα κάποια στιγμή ήταν και πρωτοπόροι στη βαθμολογία. Από την 7η αγωνιστική, όμως, που ηττήθηκαν στην έδρα τους από την Ξάνθη 2-1 ξεκίνησε η κατρακύλα. Ακολούθησε η ισοπαλία 1-1 στην Βέροια την επόμενη αγωνιστική, η συντριβή 3-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη την 10η αγωνιστική και η ισοπαλία 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο την περασμένη αγωνιστική (12η), που τους στέρησε τη δυνατότητα να πλησιάσουν στη βαθμολογία τους Πειραιώτες που την ίδια ώρα άφησαν βαθμούς στην έδρα τους, 0-0 με την Κέρκυρα. Στα βήματα του Παναθηναϊκού, που από την Πέμπτη το βράδυ έχει νέο προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη στη θέση του Αντρέα Στραματσόνι και η ΑΕΚ, που δεν κατάφερε και αυτή να εκμεταλλευθεί τα στραβοπατήματα του Ολυμπιακού. Η Ένωση έδειξε ότι θα έχει πρόβλημα από την 5η αγωνιστική, όταν δεν μπόρεσε να κερδίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο τον ουραγό και μακράν χειρότερη ομάδα της Super League Ηρακλή (αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0), για να περάσει μόνη πρώτη στη βαθμολογία μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα την ίδια αγωνιστική. Την επόμενη αγωνιστική ήρθε η συντριβή με 3-0 στο Καραϊσκάκη, που οδήγησε λίγο μετά στην αντικατάσταση του προπονητή της Τιμούρ Κετσπάγια από τον Ζοζέ Μοράις και μετά ένα μπαράζ αποτυχημένων αποτελεσμάτων που την έφεραν επτά βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Λευκή ισοπαλία στην 8η αγωνιστική στην έδρα της με τον Πανιώνιο, ήττα 1-0 την 9η αγωνιστική στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και νέα εντός έδρας ισοπαλία, 2-2 αυτή τη φορά, με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ στην 10η αγωνιστική.

Για τον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα κουβαλώντας και την αρνητική βαθμολογία των -3 βαθμών από περσινή τιμωρία, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα μεν, αλλά και αυτός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων του για μια διαφορετική πορεία εφέτος, που θα έδειχνε τάσεις πρωταθλητισμού, τουλάχιστον έως τώρα. Στα παιχνίδια που νικούσε σκόραρε με μεγάλη δυσκολία και με αντίπαλο την Ξάνθη ξεκίνησε και αυτός τις γκέλες, ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα την 5η αγωνιστική. Νέα λευκή ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο την 6η αγωνιστική, ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό 2-1 την 8η αγωνιστική, ήττα στη Νέα Σμύρνη 1-0 από τον Πανιώνιο την 10η αγωνιστική, ήττα στην Τούμπα με 4-3 από τον Ατρόμητο την 12η και τελευταία έως τώρα αγωνιστική και ενώ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 και 3-1, συνθέτουν το παζλ της αποτυχίας, της κακής παρουσίας και των προβλημάτων και βεβαίως εξηγούν τη χαμηλή βαθμολογική θέση του Δικέφαλου του Βορρά, που αν δεν κερδίσει αύριο τον Πλατανιά κινδυνεύει να βρεθεί στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού!

Το άρθρο Οι γκάφες των ομάδων! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα