Οι εργαζόμενοι της ΔΑΚ-ΕΛΤΑ καταγγέλλουν ρουσφέτια

Ένα σκάνδαλο που ζητά απαντήσεις από τη Διοίκηση τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Δυναμικής Ανανεωτικής Κίνησης ΕΛ.ΤΑ αφού όπως λένε συνεχίζει να κάνει «θαύματα» το ρουσφέτι στην αξιολόγηση για τις μετακινήσεις των συναδέλφων τους χρησιμοποιώντας δύο παραδείγματα μεταθέσεων στη Μαγνησία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση η οποία έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα τους.

«Διαβάστε τις αδιάψευστες αποδείξεις

Επιβεβαιώνοντας την Ευαγγελική γραφή ότι «οι τελευταίοι έσονται πρώτοι», η Διοίκηση και οι «παραστάτες» της, αποφάσισαν να αποδείξουν το μέγεθος του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας,

εκθέτοντας τους εαυτούς στους στα μάτια όλων των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.

Επειδή ακολούθως θα διαβάσετε συγκεκριμένα ονόματα συναδέλφων, θέλουμε να τονίσουμε εξαρχής και με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τα σχόλια μας σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικά, δεν έχουν να κάνουν με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά με το σύστημα της Διοίκησης που παίζει παιχνίδια πάνω στις τύχες των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Δημοσιοποιούμε τα ονόματα τα οποία όμως είναι ήδη δημοσιευμένα στο Δίοδος και ως εκ τούτου προσβάσιμα. Δεν μας αφορούν τα πρόσωπα, αλλά η αναξιοκρατία που κυριαρχεί στον Οργανισμό μας, συμβάλλοντας στην απαξίωση του, παρά τα όσα διαφημιστικά και εγκωμιαστικά λέει η Διοίκηση.

Στην ουσία λοιπόν:

Πληροφορηθήκαμε ότι μόλις πρόσφατα υπογράφηκαν και κοινοποιήθηκαν δύο μεταθέσεις για Μαγνησία.

Των συναδέλφων Ηλία Πατσιαούρα και Μελπομένης Τζήμα.

Οι συγκεκριμένοι μπορεί πράγματι να έχουν σημαντικούς λόγους για να θέλουν να πάνε στη Μαγνησία, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης μοριοδότησης, το οποίο με περηφάνια εγκαινίασε η Διοίκηση και εμείς στηρίξαμε εξ αρχής την πρωτοβουλία της, έχει εντελώς διαφορετική άποψη.

Όπως θα δείτε στα έγγραφα που δημοσιοποιούμε ακολούθως οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν αξιολογηθεί από το αδιάβλητο ηλεκτρονικό σύστημα ότι έχουν τα απαραίτητα μόρια.

Στην πρώτη περίπτωση της ΜΔ Βόλου αξιολογούνται στην 4η και 9η θέση αντιστοίχως, ενώ οι θέσεις είναι μόνο 3.

Στη δεύτερη περίπτωση για το Κεντρικό Κατάστημα Βόλου η αξιολόγηση είναι στην 3η θέση ενώ τα κενά είναι 2.

Και στην τελευταία περίπτωση στη Ν Ιωνία η αξιολόγηση γίνεται για την 3η θέση ενώ το κενό είναι μόνο ένα.

Όπως βλέπετε, η κατάταξη προκύπτει από τον βαθμό μεταθετότητας (στην τελευταία στήλη) στον οποίο συνυπολογίζονται μια σειρά από ειδικά κριτήρια.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όμως η Διοίκηση αποφάσισε (προφανώς όχι μόνη της) να παρακάμψει τις αξιοκρατικές διαδικασίες που η ίδια εγκαινίασε να συνεχίσει το ρουσφέτι.

Εντύπωση μας προκαλεί επίσης ότι ενώ τα είναι πολλά τα οργανικά κενά στο Νομό Μαγνησίας (17) η Διοίκηση θα μπορούσε εύκολα να καλύψει όλα τα αιτήματα των συναδέλφων που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν.

Και βέβαια εγείρεται το μεγάλο θέμα ότι αν σε μια περίπτωση που βρήκαμε εμείς έχει γίνει τέτοιο μαγείρεμα φανταστείτε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες. Φανταστείτε τι συμβαίνει σε άλλες διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν κανένα βαθμό διαφάνειας και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι γίνεται. Όπως σας έχουμε αποκαλύψει οι αυθαιρεσίες και οι αδικίες αυτή την περίοδο έχουν κορυφωθεί και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Είναι σαφές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση που αποκαλύπτουμε σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι αδικήθηκαν θα κινηθούν νομικά για να βρουν το δίκιο τους και θα το βρουν (αν υπάρχει Δικαιοσύνη σ αυτή τη χώρα). Ωστόσο, το σύστημα της Διοίκησης εκτίθεται ανεπανόρθωτα διότι δεν υπάρχουν πειστικές δικαιολογίες για το πώς ανατράπηκε η αξιοκρατική σειρά.

Είναι ντροπή να προσβάλουν τους συναδέλφους με αυτό τον τρόπο, κάνοντας διαχωρισμούς που μας γυρίζουν στο παρελθόν. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να πράξουν αναλόγως.

Περιμένουμε…».

Keywords
Αναζητήσεις
δακ ελτα, dak elta
Τυχαία Θέματα