Οι επαφές με την τρόικα στο Παρίσι φέρνουν φοροελαφρύνσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Θετικά νέα βγάζουν οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την τρόικα επί γαλλικού εδάφους, καθώς φαίνεται πως αναμένονται φοροελαφρύνσεις στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, επί τάπητος τέθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών. Όπως εξήγησε η εν λόγω πηγή, οι εκπρόσωποι των δανειστών καταλαβαίνουν απόλυτα

τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος και ότι αναζητάει την ελπίδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει για ποια από τα θέματα που τέθηκαν άναψαν το «πράσινο φως» τα στελέχη της τριμερούς.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε πιο αισιόδοξος μετά τις τριήμερες συναντήσεις, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πράξη πάνω από το 50% των 542 δράσεων που εκκρεμούσαν τον Αύγουστο, ενώ μέχρι την επιστροφή της τρίμερους στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά το ποσοστό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο χαρακτήρισε ως «χρήσιμες και εποικοδομητικές τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι» και είπε ότι εντόπισαν τα θέματα που θα συζητηθούν στην Αθήνα στα τέλη του μήνα.

Ωστόσο, διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας προέκυψε για μια ακόμα φορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι για αυτά τα θέματα αναμένει τη μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Πάντως, χωρίς αποφάσεις συνεχίστηκε η συζήτηση για τη διαχείριση του θέματος των κόκκινων δανείων.

Το άρθρο Οι επαφές με την τρόικα στο Παρίσι φέρνουν φοροελαφρύνσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα