Οι ένοικοι έβγαιναν, οι διαρρήκτες… έμπαιναν

Πήγαν να ακολουθήσουν την Περιφορά του Επιταφίου, εγκατέλειψαν την πόλη για να βρεθούν για λίγες ημέρες μακριά από την καθημερινότητα, αλλά όταν επέστρεψαν, υπέστησαν σοκ καθώς διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν βρει την ευκαιρία να ‘δουλέψουν» με την ησυχία τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πρώτοι που δοκίμασαν τη δυσάρεστη έκπληξη, ήταν οι κάτοικοι η επισκέπτες περιοχής της Αρτας, οι οποίοι είχαν ένα κοινό. Είχαν αναχωρήσει από τα σπίτια τους για την εκκλησία και όταν επέστρεψαν, διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα διαρρηκτών, που έδρασαν

οργανωμένα. Σε δεύτερο πλάνο, ένα ανδρόγυνο από τη Θεσσαλονίκη, που είχε αναχωρήσει από το σπίτι του στις 17 Απριλίου, διαπίστωσε με την επιστροφή ότι άγνωστοι είχαν τρυπώσει και είχαν αφαιρέσει το ποσό των 150.000 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή. Στην Αρτα, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας πέντε Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για – κατά περίπτωση – σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Κ.Ο.Κ.

«Ειδικότερα», ανέφερε η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν διαρρηγνύοντας παράθυρο, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει ότι οι ένοικοι απουσιάζουν». ΄Ετσι με τον παραπάνω τρόπο, διαπιστώθηκε ότι «προ της συλλήψεώς τους και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων στην Ακολουθία του Επιταφίου, είχαν προβεί στη διάρρηξη 3 σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από που αφαίρεσαν συνολικά 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 7.900 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία κατοικία». Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν διέθετε άδεια οδήγησης.

Και… ιμάντας αναρρίχησης

Κατά την έρευνα του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, προσθέτει η Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία (ιμάντας αναρρίχησης, σκεπάρνι, κατσαβίδια, μαχαίρι, τανάλια, γάντια) καθώς και τρεις αλυσίδες λαιμού. Οπως προαναφέρθηκε, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, μία ολόκληρη περιουσία «έκανε φτερά» από το σπίτι ενός ζευγαριού. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του ζευγαριού επί της οδού Παπαναστασίου και να αρπάξουν το αμύθητο ποσό των 150.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν το περιστατικό όταν επέστρεψαν από τις διακοπές του Πάσχα. Αμέσως, έσπευσαν να καταγγείλουν το συμβάν στην Αστυνομία. Όπως ανέφεραν, το συνολικό ποσό που άρπαξαν οι ληστές αγγίζει τις 150.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή τους βρίσκονται κοσμήματα κα χρυσαφικά του ζεύγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα