Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτου στην ψηφιακή εποχή

Σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο, όπου τα επιτεύγματα και οι τεχνολογικές καινοτομίες προσφέρουν απλόχερα και με ευκολία πληθώρα εφαρμογών στα smartphones, διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων και ασφαλείς διαδικτυακές πληρωμές, οι rent a car επιχειρήσεις δε θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες. Αυτή η επιρροή έγινε ευπρόσδεκτη από τις περισσότερες

επιχειρήσεις ακόμη και μικρού μεγέθους ή μάλλον ιδίως από μικρές επιχειρήσεις, καθώς τους έδωσε πρόσβαση σε περισσότερους ακόμη δυνητικούς πελάτες. Σαν αποτέλεσμα πήραν μια οικονομική ώθηση και ανήλθαν στο επίπεδο μεγάλων εταιρειών του χώρου, τις οποίες μπορούν να ανταγωνίζονται ως ίσες προς ίσες. Ακολούθως θα δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους ο χώρος των ενοικιάσεων αυτοκινήτων μπορεί να βγει κερδισμένος από τις ψηφιακές αλλαγές.

Ενοικίαση σε εταιρείες ride-sharing

Και ναι, για τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων η φράση ride-sharing μπορεί να είναι «κόκκινο» πανί, αλλά μπορεί να είναι και επικερδής. Τίνι τρόπω; Οι νέες τεχνολογίες αλλά και τα νέα ήθη στις μετακινήσεις, μπορεί να ανοίξουν έναν εντελώς νέο ορίζοντα στις παραδοσιακές επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων. Αλλά κάθε πράγμα στη σειρά του. Τα τελευταία χρόνια στο πνεύμα οικονομίας, στο πνεύμα μείωσης της χρήσης οχημάτων και σεβασμού του περιβάλλοντος, αναπτύχθηκε η λογική της κοινοχρησίας οχημάτων. Αυτό λειτουργεί με διάφορους τρόπους: Ιδιώτες νοικιάζουν τα οχήματά τους σε κάποιους άλλους ανθρώπους σε πολύ χαμηλή τιμή. Τους βρίσκει κανείς σε πλατφόρμα. Αυτός είναι ο ένας τρόπος.

Εναλλακτικά μια εταιρεία διαθέτει εφαρμογή ή ιστοσελίδα και συνεργάζεται με διάφορους οδηγούς (είτε επαγγελματίες είτε ιδιώτες) από τους οποίους υπενοικιάζει τα οχήματα. Η εταιρεία θα βρει τον πλησιέστερο στον ενδιαφερόμενο οδηγό και θα εξυπηρετηθούν όλοι. Δίκαια θα απορήσει κανείς: Που χωράνε σε όλο αυτό οι car rental επιχειρήσεις; Κάποιες από αυτές τις εταιρείες αντί να βλέπουν τα οχήματα του στόλου τους να κάθονται, μπορούν να τα παραχωρήσουν στις επιχειρήσεις κοινοχρησίας οχημάτων ή σε ιδιώτες, που δε θα ήθελαν να υπεκμισθώσουν τα ιδιωτικά τους οχήματα. Έτσι μια χρυσή ευκαιρία για αύξηση εσόδων ανοίγεται και στον παραδοσιακό κλάδο των ενοικιάσεων.

Εξ Αποστάσεως Αποτίμηση Ζημίας

Οι επιθεωρήσεις αυτοκινήτων για εντοπισμό και αποτίμηση ζημίας μπορεί να είναι χρονοβόρες και κουραστικές, όταν γίνονται χειροκίνητα. Επιπρόσθετα αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης συχνά μεταξύ του παρόχου οχήματος και του πελάτη, καθώς εύλογα, καθένας κοιτάζει να προστατεύσει τα συμφέροντά του. Ευτυχώς με την εξ αποστάσεως εκτίμηση πιθανών ζημιών, εταιρείες και πελάτες υιοθετούν μια προσέγγιση προσανατολισμένη στα δεδομένα, με αποτέλεσμα οι χρεώσεις προς τους πελάτες να είναι δίκαιες πλέον, καθώς χρεώνονται μόνο για ζημίες που οι ίδιοι προκάλεσαν. Έτσι διαλύεται και η παραμικρή υπόνοια σχετικά με την πρόθεση εξαπάτησης της μίας ή της άλλης πλευράς.

Βελτιστοποίηση του Κόστους

Πολλές φορές οι τουρίστες ερχόμενοι στην Ελλάδα και άμα τη αφίξει τους στο αεροδρόμιο προτιμούν να αναζητήσουν rent a car Athens airport. Συχνά παρόλα αυτά παρακάμπτουν αυτή την επιθυμία τους, καθώς στο αεροδρόμιο οι παρεχόμενες υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου είναι πιο ακριβές. Όμως με την εισαγωγή των εταιρειών στην ψηφιακή εποχή τα έξοδα των εταιρειών περιορίζονται και η ροή των καθημερινών εργασιών ομαλοποιείται, με αποτέλεσμα αυτό να μεταφράζεται σε εξοικονόμηση για την εταιρεία και σε κέρδος για την τσέπη του πελάτη. Την ίδια στιγμή οι ψηφιακές λύσεις θα καταστήσουν φιλική προς τον πελάτη την επιχείρηση και θα εξαλείψουν τυχόν απώλειες κερδών.

Συντήρηση του στόλου

Η καλή κατάσταση των οχημάτων του στόλου είναι συνώνυμη με τα αυξημένα κέρδη. Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν απαρχαιωμένα οχήματα ή που δε διενεργούν τους τακτικούς ελέγχους ή τις προβλεπόμενες επισκευές στα αυτοκίνητά τους, είναι μαθηματικά εξακριβωμένο, ότι θα πληρώσουν πολύ περισσότερα απ’ ότι αν τα ενοικίαζαν. Ευτυχώς η τηλεματική παρέχει κορυφαίες ψηφιακές λύσεις, που στηρίζονται σε δεδομένα για τη διατήρηση και τη βελτιστοποίηση της «υγείας» του στόλου.

Χρήση πανίσχυρων εργαλείων για αναφορές

Σταχυολογώντας τις αναφορές από τη λειτουργία της επιχείρησής σας μπορείτε να έχετε μια σπουδαία πηγή ανατροφοδότησης σχετικά με τις παρεχόμενες rent a car Athens υπηρεσίες σας. Υπάρχουν μάλιστα περιεκτικά λογισμικά που περιλαμβάνουν λεπτομερείς αναφορές και αναλύσεις λειτουργικότητας, που σας βοηθούν να επικεντρώσετε την προσοχή και τους πόρους σας σε σημεία, όπου η επιχείρησή σας επιδέχεται βελτίωσης. Γνωρίζοντας τις αδυναμίες της επιχείρησής σας, θα γνωρίζετε και που να εστιάσετε για διορθώσεις. Οι διορθώσεις θα φέρουν ικανοποιημένους πελάτες και άρα αυξημένα κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα