Οι εκδηλώσεις του Κ.Π. Σ. Νιάρχος για τον Οκτώβριο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου (ΚΠΙΣΝ) όλο τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει jazz βραδιές, σινεμά, συναυλίες, φιλαναγνωσίες, yoga, mat pilates κ.ά.

Οι εκδηλώσεις

οι οποίες θα διεξάγονται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ έως και την επίσημη παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, έχουν ως βασικό σκοπό να εμπνεύσουν τους ανθρώπους, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το έργο και δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες.

Parklife

Το τέταρτο μέρος των θεματικών συναυλιών στο Ξέφωτο (8-9/10) είναι αφιερωμένο στις Jazz Μουσικές του Κόσμου, με Έλληνες καλλιτέχνες να μπλέκουν jazz ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, Takis Barberis Group με τη συμμετοχή του David Lynch και Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos Group.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico, και Klezmer Yunan. Ώρα έναρξης 20:00.

Jazz Διαχρονίες

Τον Οκτώβριο ξεκινά μια νέα σειρά εβδομαδιαίων μουσικών συναυλιών που θα συναντιόνται κάθε Παρασκευή στην Αγορά. Το χρονικό της ελληνικής jazz καλεί το κοινό να γνωρίσει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ποικίλες αναγνώσεις.

Οι παραστάσεις –μουσικοί τόμοι προς ακρόαση- θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερες αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο.

Schoolwave Unplugged

Τα Κυριακάτικα απογεύματα του Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν νεανικές-σχολικές μπάντες που θα δίνουν unplugged συναυλίες στους χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Park Your Cinema

Το πρόγραμμα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών που αγαπήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζεται και αυτόν τον μήνα, «παρκάροντας» αυτή τη φορά σε κάποιον από τους κλειστούς χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, και εγκαινιάζοντας την νέα θεματική «Τεύχος: Βιβλιοθήκη».

Συνεχίζονται οι καθημερινές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η έκθεση με το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη (υποδοχή Αγοράς), καθώς και η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης» (Φάρος).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ είναι ελεύθερη.

Το άρθρο Οι εκδηλώσεις του Κ.Π. Σ. Νιάρχος για τον Οκτώβριο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα