Οι αγώνες σήμερα: Φωτιά στο EURO 24!

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Οι αγώνες σήμερα: Με ξεκίνημα Λετονία – Αρμενία (19:00)

Τα λουριά σφίγγουν για τους Λετονούς, των οποίων η ομάδα είναι μια από τα ίδια με 5 σερί ήττες με κανέναν βαθμό και στην 5η θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου του EURO 2024. Χωρίς να δείξει κάτι συγκεκριμένο, μετά τη βαριά ήττα 5-0 στην Κροατία, υπέστη ακόμη μία με 2-0 εντός

από την Ουαλία. Οι απουσίες παραμένουν, με τιμωρημένο τον αρχηγό – μέσο Τόμπερς, εκτός αποστολής ο γκολκίπερ Στέινμπορς, ο αμυντικός Γιουργκόφσκις και ο μέσος Ζιούζινς. Από τον περασμένο Ιούνιο απουσιάζει από τις κλήσεις ο φορ Γκουτκόφσκις. Επίσης, δεν είναι καθαρές οι εξετάσεις του αμυντικού Τσερνομόρντις μετά τον τραυματισμό του και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Επιστρέφει ο γκολκίπερ Μάτρεβιτς, πρώτη κλήση για τους μέσους Βιέντιες και Σαμοΐλοφς.

Τέλος, η Λετονία σε κάθε αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, δέχεται και από ένα γκολ. Από την άλλη όμως, οι Αρμένιοι έχουν κάνει μια μέτρια πορεία με 1 ήττα, 2 ισοπαλίες και 3 νίκες. Ο προπονητής της Αρμενίας Ολεκσάντρ Πετράκοφ είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του με την 3η θέση στον όμιλο με 7 βαθμούς, πίσω από την Τουρκία με 10 βαθμούς και την ισοβάθμια Κροατία με 10. Σαφώς και θέλει νίκη στη Ρίγα, ενώ σε περίπτωση που έρθει «Χ» το ντέρμπι Κροατία – Τουρκία, τότε μπαίνει για τα καλά στη μάχη για την πρόκριση στην τελική φάση.

Παιχνίδι τρόμου θα γίνει μεταξύ Κροατίας και Τουρκίας στις (21:45) όπου και οι 2 ομάδες βρίσκονται στην ίδια βαθμολογία του 4ου ομίλου.

Αλβανία – Τσεχία και Νησιά Φερόε – Πολωνία: Η μάχη για την πρωτιά! (21:45)

Οι Αλβανοί έχουν το πλεονέκτημα των ενθουσιωδών φιλάθλων και αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο. Επίσης, έχουνε έναν αγώνα παραπάνω από την Τσεχία. Όμως δεν σημαίνει κάτι αυτό, διότι η Τσεχία με μια νίκη σήμερα περνάει μπροστά στον 5ο όμιλο. Αναλυτικά με 1 ήττα, 1 ισοπαλία και 3 νίκες, η Εθνική Αλβανίας είναι σε φόρμα μετά το 2-0 εναντίον του φαβορί του ομίλου Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εκτός ο ταλαντούχος Μπρόγια της Τσέλσι και ο στόπερ Ισμαΐλι, ενώ επανήλθε ο Λάτσι. Αντίθετα, η Τσεχία με 0 ήττες, 3 ισοπαλίες και 2 νίκες, μπορεί να αντέξει στην πίεση που θα ασκήσουν οι Αλβανοί, ενώ δεν τα κατάφερε να νικήσει μέσα στην Πράγα την Αλβανία, μένοντας στο 1-1. Δυστυχώς έξω παραμένουν οι τραυματίες οι Στάνεκ (Τ), Ζίμα (Α), Κραλ (Μ), ενώ δεν επανήλθε ακόμα ο κομβικός Σικ (Ε). Σημαντική επάνοδος του Γιούρασεκ (Α), με μόνο τον Βίτικ (Α) να θεωρείται νέος.

Η Πολωνία έχει ένα εύκολο παιχνίδι σήμερα (σαν προπόνηση) όπου παίζουν στα Νησιά Φερόε. Η γηπεδούχα χώρα έχει μια σειρά με 5 σερί ήττες. Χωρίς να έχει ιδιαίτερα προβλήματα δυναμικού, ο τεχνικός των Νήσων Φερόε  αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για την πρώτη νίκη στον θεσμό. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έχουν 2 ήττες και 3 νίκες με μια ήττα από τους Αλβανούς με 2-0, αλλά και η μεγάλη απουσία για την Πολωνία είναι ο μεγάλος ηγέτης της Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό που δέχτηκε με την Μπαρτσελόνα παίζοντας με την Πόρτο.

Ανδόρα – Κόσοβο και Λευκορωσία – Ρουμανία: Τα βλέμματα βρίσκονται στην Ρουμανία (21:45) 

Η Ανδόρα δεν κράτησε καθόλου την μπάλα στα πόδια της και αντιμετωπίζοντας τεράστια ανασταλτικά προβλήματα, έχασε με σκορ 3-0 από την Ελβετία εκτός έδρας. Σε σχέση με τον αγώνα με την Ελβετία εκτός αποστολής έμειναν ο σημαντικός στόπερ Αλαβέντρα, ο αναπληρωματικός αμυντικός Γκιουλιέν και ο ταλαντούχος φορ Ρόσας. Από την άλλη το Κόσοβο, είναι μια από τα ίδια και βρίσκεται πάνω από την Ανδόρα 2 βαθμούς . Έχει πολλές απουσίες τραυματισμών, όπως ο πολύτιμος στόπερ Ραχμάνι, ο κεντρικός αμυντικός Μπέκα, ο μπακ Πακιαράντα, ο αναπληρωματικός ακραίος αμυντικός Χαλίτι και ο νεαρός φορ Βλαντί. Αμφίβολος ο Ζεγκρόβα. Δεν κλήθηκαν για τακτικούς λόγους Κριέτσιου και Τσελίνα. Για παρθενική φορά στην αποστολή ο μέσος Ζιμπά.

Στο άλλο παιχνίδι, η Λευκορωσία υποδέχεται την Ρουμανία στην Βουδαπέστη. Το νέο απόκτημα για την Λευκορωσία ο προπονητής (Αλός), έκανε ντεμπούτο στον πάγκο στα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου με όχι τόσο θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή 3 ήττες, 1 ισοπαλία και 1 νίκη. Η Λευκορωσία δεν έχει ελπίδες πρόκρισης για τα τελικά της διοργάνωσης, θα δώσει ακόμα ένα παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο στην Ουγγαρία (λόγω της συμμαχίας με τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας). Έχει αρκετές απώλειες, όπως ο γκολκίπερ Πλοτνίκοβ, οι αμυντικοί Σεφτσένκο, Σβιατσόβ, οι μέσοι Γιαμπλόνσκι, Κλίμοβιτς, Μπικόβ, Καβαλιόβ, και οι φορ Σαβίτσκι, Λισάκοβιτς. Σημαντική επιστροφή ο μεσοεπιθετικός Εμπόνγκ.

Οι Ρουμάνοι, στην 2η θέση του ομίλου κάτω από την πρωτοπόρα Ελβετία, έχουν 3 ισοπαλίες και 2 νίκες, γεγονός που τους φέρνει και σε καλή κατάσταση και σε καλή φόρμα. Λίγες απουσίες από πλευρά Ρουμάνων όπως οι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών έμπειροι ακραίοι αμυντικοί Κλουζ Καμόρα και Μανέα. Δεν κλήθηκαν για τακτικούς λόγους ο γκολκίπερ Αιοάνου, ο χρήσιμος στόπερ Νεντελτσεάρου, ο μέσος Μπαλούτα και ο ποιοτικός ακραίος επιθετικός Οκτάβιαν Ποπέσκου.

Ισπανία – Σκωτία και Κύπρος – Νορβηγία: Το ενδιαφέρον του 1ο ομίλου. (21:45)

Στον πρώτο όμιλο την πρωτιά την έχει η Σκωτία. Αναλυτικά, η Ισπανία όπου θεωρείται φαβορί, υποδέχεται την Σκωτία. Οι Ισπανοί έχουν ένα λιγότερο παιχνίδι και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν μέσα στην Σεβίλη. Έχουν αρκετές απώλειες όπως ο αμφίβολος Νίκο Γουίλιαμς, ο οποίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στην πλάτη εδώ και αρκετές μέρες, χάνοντας την τελευταία προπόνηση. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί για το αν θα βρίσκεται στα πλάνα του Ντε Λα Φουέντε.

Εκτός οι τραυματίες Γιαμάλ, Πέδρι, Ασένσιο, Όλμο, Πίνο, Ζεράρ Μορένο, Μπερνάτ. Δεν κλήθηκαν οι Αθπιλικουέτα, Μπαένα, Γκαγιά, Αμπέλ Ρουίθ, ενώ οι Σαραγόσα, Σανθέτ, Φραν Γκαρθία ελπίζουν για το ντεμπούτο τους. Αντίθετα η Σκοτία κάνει το μεγάλο μπαμ όντας πρώτη στον όμιλο και κρατώντας 5 σερί νίκες, με μόνο ένα γκολ παθητικό. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αποφύγει την ήττα στην Ισπανία για να πάρει από τώρα την πρόκριση στα τελικά, ή να μην κερδίσει η Νορβηγία την Κύπρο. Παρόλα αυτά θα έχει όμως κι άλλες ευκαιρίες αν δεν τα καταφέρει και θεωρείται ζήτημα χρόνου να το πετύχει. Με ελάχιστες απώλειες κατεβαίνει η Σκοτία, δηλαδή με την απουσία των Νίσμπετ, Ράιαν Τζακ και Τίρνι.

Δυσκολεύει η Κύπρος – Ανεβαίνει η Νορβηγία!

Τέλος, η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με μηδέν (0) πόντους και με 5 σερί ήττες. Φαίνεται άλλωστε και στον όμιλο με 0-0-5 και συντελεστή τερμάτων 2-17! Θα ήταν ευχής έργον να καταφέρει να αποσπάσει κάποια ισοπαλία, αλλά δεν δείχνει εφικτό αυτό το σενάριο. Ακολουθεί το εκτός με την Γεωργία (15/10). Οι απουσίες είναι οι εξής από την κλήση του Κετσπάγια. Οι απώλειες είναι οι Σωτηρίου, Λαΐφης, Τζιωνής και Ρομπέρζ, ενώ επιστρέφει ο εφεδρικός Μιχαήλ και ο βασικός Ν. Ιωάννου.

Η Νορβηγία με ηγέτη τον Έρλινγκ Μπράουτ Χόλαντ και την παρέα του, θα κάνει τα πάντα για να πάρει το διπλό για να διεκδικήσει την 2η θέση στον όμιλο πάνω από την Σκοτία, με προϋπόθεση να χάσει η Ισπανία. Τα 2 τελευταία παιχνίδια που έχει είναι κρίσιμα υποδεχόμενη την Κυριακή την Ισπανία, ενώ στο τελευταίο ματς παίζει εκτός με τη Σκωτία. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ακόμη απόκτημα της ομάδας είναι ο 20χρονος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Όσκαρ Μπομπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, EURO 24,fotia, EURO 24