Οι 9 δήμοι της Αττικής που θα έχουν Κατώτατο Εγγυημένο Εισόδημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από τις 13 περιφέρειες της χώρας, 10 δήμοι θα είναι από την Αττική και 20 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Εντύπωση προκαλεί ότι η κα Θεανώ Φωτίου έκοψε από τους 30 δήμους την παραμεθόριο Σάμο! Οι δήμοι της Αττικής που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι οι εξής: 1. Νέας Ιωνίας, 2. Ασπροπύργου, 3. Ελευσίνας, 4. Φυλής, 5. Αγίων Αναργύρων (Καματερό), 6. Αιγάλεω, 7. Κερατσινίου-Δραπετσώνα, 8. Νίκαιας-Ρέντη, 9. Περάματος,

Πρόκειται για τη δεύτερη, πιλοτική φάση του

προγράμματος, η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα αποτελέσει τον κορμό της προνοιακής πολιτικής της χώρας, καθώς θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Οι λοιποί δήμοι της χώρας θα είναι: Λαμίας, Βέροιας, Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη), Κιλκίς, Κατερίνης, Ρεθύμνου, Γόρτυνος, Ορεστιάδας, Καβάλας, Άρτας, Ζακύνθου, Λέσβου, Καλαμάτας, Σκιώνης, Καλύμνου, Λέρου, Τρικκαίων, Ελασσόνας, Πύργου, Αιγιαλείας και Καστοριάς.

Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» εφαρμόζεται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, τους δείκτες φτώχειας και τα ποσοστά ανεργίας. Θα παρέχει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. Η δαπάνη για την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα ανέλθει στα 68 εκατ. ευρώ. Τόσο η πιλοτική, όσο και η καθολική εφαρμογή του προγράμματος, η οποία κοστολογείται στα 700 εκατ. ευρώ και που αναμένεται να ξεκινήσει σε όλους τους δήμους της χώρας από την 1.1.2017 και μετά, θα καλυφθεί από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι ίδια με εκείνα που ίσχυσαν και κατά την α’ πιλοτική φάση του προγράμματος. Για κάθε ενήλικα το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ τον μήνα. Κάθε επιπλέον ενήλικας σε ένα νοικοκυριό, θα λαμβάνει 100 ευρώ και κάθε ανήλικος 50 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή η οικονομική ενίσχυση για μια τετραμελή οικογένεια θα ανέλθει στα 400 ευρώ τον μήνα. Η β’ πιλοτική φάση του προγράμματος θα ωφελήσει έως 87.000 πολίτες και θα δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους σε πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Το άρθρο Οι 9 δήμοι της Αττικής που θα έχουν Κατώτατο Εγγυημένο Εισόδημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα