Οι 13 της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

Αποφασίστηκαν τα ονόματα της 13μελούς προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρόκειται για τους Χρ. Μαρκογιαννάκης (προαλείφεται για πρόεδρος), Μ. Βαρβιτσιώτης (πιθανότερος αντιπρόεδρος), Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Καλαντζής και Ανδ. Κουτσούμπας από τη ΝΔ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στ. Κοντονής και Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας από

το ΠαΣοΚ, Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Ηλ. Κασιδιάρης από την «Χρυσή Αυγή», Β. Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ και Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ.

Το επόμενο βήμα είναι η προανακριτική επιτροπή να εκλέξει προεδρείο και να εξετάσει τα διαδικαστικά θέματα όπως οι ημέρες και οι ώρες των συνεδριάσεων αλλά κυρίως τις προτάσεις των κομμάτων για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως δεν θα υπάρξει πόρισμα πριν το ΣΔΟΕ τελειώσει την έρευνα επί των 2.062 ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ. Παράλληλα, σημείωσε πως θα προτείνει οι συνεδριάσεις να γίνονται Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη, ενώ τόνισε πως «ο πρόεδρος έχει ευθύνη να διευθύνει τις εργασίες της επιτροπής και να εκτελεί τις αποφάσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα