Οδ. Βουδούρης: «Όχι» για πρωθυπουργός ο Σαμαράς!

Μια προσωπική άποψη ή ένα σημείο τριβής, που ενδέχεται να «χαλάσει» το σχέδιο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, είναι η τοποθέτηση εκ μέρους στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, που διατυπώνουν επιφυλάξεις για την στελέχωση του πρωθυπουργικού θώκου από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ένα από αυτά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε, πως «ο κ. Σαμαράς

δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής».

«Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει υπογράψει ότι εάν Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση κατά την άποψή μου δεν είναι το καταλληλότερο άτομο για να ηγηθεί ενός σχήματος ευρείας αποδοχής, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες ήταν εξαρχής εναντίον του δεύτερου μνημονίου», πρόσθεσε ο κ. Βουδούρης.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε ακόμα και στη σύνθεση της κυβέρνησης συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα αυτό «κομβικό σημείο» για τη συμμετοχή του κόμματός του στο οποιοδήποτε σχήμα. Παράλληλα, εξέφρασε αντιρρήσεις για τη συμμετοχή προσώπων όπως ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ: «Αυτό αποκλείεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σχήμα», υπογράμμισε ο κ. Βουδούρης και τόνισε ότι για τη ΔΗΜΑΡ «το θέμα των προσώπων είναι το 50%».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι στην κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να μετέχουν ούτε οι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου:

«Η άποψή μου είναι ότι σε μία τέτοια κυβέρνηση το επιθυμητό θα ήταν να μην συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία έχουν διατελέσει κυβερνητικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να σηματοδοτήσουμε μία αλλαγή πλεύσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα