Οχήματα χωρίς οδηγό:Αυξημένο ενδιαφέρον από τους Κινέζους
Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.
Οι Κινέζοι καταναλωτές δείχνουν ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε 10 χώρες και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Κίνα, το 81% των ερωτηθέντων – περίπου 500 άτομα – βρέθηκαν πρόθυμοι να δοκιμάσουν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, με το ποσοστό τους να αυξάνεται από το 75% πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Boston Consulting
Η έκθεση έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες της BCG και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου, περιλαμβανομένης μια έρευνας που έγινε τον Αύγουστο του 2015 με δείγμα περισσότερους από 5.500 καταναλωτές σε 10 χώρες – η μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τα οχήματα χωρίς οδηγό (self-driving vehicles-SDV).
Σε αντίθεση με το αυξανόμενο ενδιαφέρον στην Κίνα, οι Γερμανοί καταναλωτές, αποφεύγουν περισσότερο το ρίσκο, με 41% να εμφανίζεται πρόθυμο να δοκιμάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, συγκριτικά με 44% το 2015. Οι Αμερικανοί καταναλωτές είναι ελαφρώς λιγότερο θετικοί, με το ποσοστό όσων είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν ένα τέτοιο όχημα να μειώνεται στο 48% συγκριτικά με 53% πέρυσι.
Παρά την κάλυψη της οποίας τυγχάνει από τα μέσα ενημέρωσης, το θέμα της ασφάλειας των οχημάτων χωρίς οδηγό, η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σημαντικά. Περίπου το 58% των καταναλωτών σε πόλεις σε όλο τον κόσμο είναι ανοιχτοί στο να δοκιμάσουν ένα όχημα χωρίς οδηγό. Το ποσοστό είναι υψηλότερο ανάμεσα στους νέους καταναλωτές: 63% στις ηλικίες έως 29 ετών είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, συγκριτικά με 46% στις ηλικίες 51 ετών και άνω.
Σύμφωνα με την έρευνα, η εκτεταμένη υιοθέτηση τέτοιων οχημάτων, καθώς και των «ταξί-ρομπότ», θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 60% του αριθμού των αυτοκινήτων στους δρόμους των πόλεων, σε 80% ή και περισσότερο μείωση των εκπομπών ρύπων, και σε 90% λιγότερα ατυχήματα.
Η Κίνα έχει παγκοσμίως πρωταγωνιστικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη τέτοιων οχημάτων, με την εταιρία Baidu να είναι πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη αγορά.
Το άρθρο Οχήματα χωρίς οδηγό:Αυξημένο ενδιαφέρον από τους Κινέζους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θα πάθετε πλάκα! Ποιος παρηγόρησε την Αθηνά Ωνάση μετά το διαζύγιο της;
- Χωρικοί που κυνηγούσαν αγριογούρουνα πρόδωσαν τους 11 Τούρκους κομάντος
- Αλλαγές στις συντάξεις και τους μισθούς των Δημοσίων
- Παγιδεύτηκε στα βράχια και τη βρήκαν νεκρή
- Παρηγοριά στον πρίγκιπα Χάρι βρήκε η Αθηνά Ωνάση
- Ο ψαράς της διαφήμισης του POS είναι αστυνομικός στο Α.Τ. Κηφισιάς
- Νεκροί οι στρατιωτικοί στο ρωσικό ελικόπτερο που καταρρίφθηκε
- Κουταβίσια αγάπη; Σκυλάκι συνεχίζει να «κρατάει σφιχτά» το φιλαράκι του, παρόλο που τώρα έχουν σπίτι (Photos)
- New Idea: Η Αθηνά Ωνάση στην αγκαλιά του Πρίγκηπα Χάρι μετά τον χωρισμό της με τον Ντόντα
- Αθώοι οι 26 για την εισβολή στη Μητρόπολη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ
- Εικόνες-σοκ: Οι Ρώσοι πιλότοι στα χέρια των τζιχαντιστών
- Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινούνται τα εισιτήρια στην ΑΕΚ
- Στην κυκλοφορία τα πρώτα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού
- Οχήματα χωρίς οδηγό:Αυξημένο ενδιαφέρον από τους Κινέζους
- 19 από τους 26 αντιεξουσιαστές καταδικάστηκαν για απείθεια

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Οχήματα χωρίς οδηγό:Αυξημένο ενδιαφέρον από τους Κινέζους
- 19 από τους 26 αντιεξουσιαστές καταδικάστηκαν για απείθεια
- Χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ
- Στην κυκλοφορία τα πρώτα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού
- Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινούνται τα εισιτήρια στην ΑΕΚ
- Εικόνες-σοκ: Οι Ρώσοι πιλότοι στα χέρια των τζιχαντιστών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία ζητά ο Mητσοτάκης
- Προ ημερησίας για την Παιδεία ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης
- Αυτοματοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλο
- Ζάκυνθος: Αλλαγή στους ελέγχους για την άδεια μουσικών οργάνων
- Βόλος: Διεθνής διαγωνισμός για προμήθεια καυσίμων στον Δήμο
- Ρέγκλινγκ: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις και θα βγείτε από το πρόγραμμα σε δύο χρόνια
- Επιστολή δημάρχου Αθηναίων προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης
- Πέντε εβδομάδες μετά: Βρετανία και Ε.Ε. δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την ψήφο υπέρ του Brexit