Όχι Κουβέλη σε Βενιζέλο-Ελιά

Αρνητική ήταν για μια ακόμα φορά η απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου να συμπαραταχθεί με την «Ελιά». Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συμμαχία» υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σουλτς αυτόνομα και επισήμανε ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής».

Συγκεκριμένα,

μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μάρτιν Σουλτς, το βράδυ της Κυριακής(9/3), ο Φ.Κουβέλης δήλωσε: «Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μάρτιν Σούλτς.

Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Εκείνο το οποίο εμείς δηλώνουμε είναι ο σαφής ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός, ο καθημερινός μας αγώνας και η διεκδίκησή μας για να υπάρξει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις από την αντιπαράθεση, όταν ρωτήθηκε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διαφωνεί με την υποστήριξή που σας παρέχει η ΔΗΜΑΡ», ο κ. Σουλτς απάντησε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι απόψε συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Δεν μπορώ ωστόσο να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα