Ομπάμα: «Θα αντιμετωπίσω την ένοπλη βία»

Δέσμευση να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικανούς, τις τοπικές κοινωνίες και άλλες κοινωνικές ομάδες, με σκοπό να μειωθεί η ένοπλη βία στις Η.Π.Α., έδωσε ο Μπάρακ Ομπάμα από το βήμα συνεδρίου στη Νέα Ορλεάνη. «Κάθε μέρα ο αριθμός των νέων ανθρώπων που χάνονται από τη βία είναι ίδιος με αυτών που χάθηκαν στον κινηματογράφο», είπε κλείνοντας την περιοδεία του στο Κολοράντο, όπου βρέθηκε για να επισκεφτεί τις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού στην Ορόρα.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για το θέμα της οπλοκατοχής

και του ελέγχου αγοράς όπλων είναι ευαίσθητο θέμα στις Η.Π.Α., γι΄αυτό και ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε: «Αναγνωρίζουμε την παράδοση της οπλοκατοχής που πέρασε από γενιά σε γενιά, ότι το κυνήγι και η σκοποβολή είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς. Ωστόσο, θεωρώ ότι πολλοί από τους κατόχους θα συμφωνούσαν ότι τα AK-47 ανήκουν στα χέρια των στρατιωτών, όχι εγκληματιών. Τα όπλα αυτά είναι για το πεδίο της μάχης, δεν είναι για τους δρόμους των πόλεων μας».
Από την μεριά του ο αντίπαλός του, Μιτ Ρόμνεϊ, υποστήριξε ότι τα όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν στην πρεμιέρα του «Μπάτμαν» ήταν παράνομα, οπότε η αλλαγή της νομοθεσίας δεν θα αποτρέψει τραγωδίες, όπως αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα