Ομπάμα: "Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν "

Στο Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, μετέβη χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπου παρευρέθηκε σε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του μακελειού σε σχολείο της πόλης.

Σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μειωθεί η βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε», διεμήνυσε.

«Να εργαστούμε

για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτές», ανέφερε, ανακοινώντας ότι θα χρησιμοποιήσει όποια δύναμη διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσει στους αμερικανούς, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

«Διότι τι επιλογή έχουμε; Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα γεγονότα αυτά σαν μια ρουτίνα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε. Εάν υπάρχει ένα μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, για να σωθεί ένα παιδί, ένας γονέας (...) τότε έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε», σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε τέτοια σφαγή; Ακόμη και αν η πολιτική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη;», διερωτήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο αμερικανός πρόεδρος διάβασε τα ονόματα των 20 παιδιών και των έξι ενηλίκων που σκοτώθηκαν στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook την Παρασκευή.

Τα παιδιά που επέζησαν από το μακελειό όταν ξαναρχίσουν τα μαθήματα, εντός της επόμενης εβδομάδας, δε θα επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά θα φοιτήσουν σε σχολείο μιας γειτονικής πόλης.

"Η πόλη Μονρό πρόσφερε γενναιόδωρα του σχολείο του Τσοκ Χιλ. Οι εγκαταστάσεις αυτές, που δεν χρησιμοποιούνται, είναι σε άριστη κατάσταση και θα φιλοξενήσουν όλους τους μαθητές και το προσωπικό του Σάντι Χουκ. Θα είναι έτοιμες μέσα σε λίγες ημέρες» ανέφερε η Σχολική Επόπτης Τζάνετ Ρόμπινσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα