Ομπάμα: Οι αυτονομιστές κατέρριψαν το Boeing

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αξιόπιστη διεθνή έρευνα για την τραγωδία με το μαλαισιανό Boeing ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας σε διάγγελμά του το απόγευμα της Παρασκευής ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος από περιοχή που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η τραγωδία αποτελεί «καμπανάκι» για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι «η βία και οι συγκρούσεις οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες».

Είπε ότι η τραγωδία και η κρίση

«φανερώνει ότι το διακύβευμα είναι υψηλό για την Ευρώπη και όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό».

«Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την Ουκρανία και να επιτύχουμε κατάπαυση πυρός που θα διαρκέσει στην πορεία για πολιτική λύση» δήλωσε, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για την απροθυμία της ΕΕ να στηρίξει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, ερωτηθείς ποιοι ευθύνονται για την κατάρριψη του αεροσκάφους, ο Ομπάμα απάντησε ότι είναι «νωρίς να μιλήσουμε για τις προθέσεις» αυτών που εκτόξευσαν τον πύραυλο και ζήτησε να μην βιάζονται κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα.

«Πιθανότατα θα υπάρξει παραπληροφόρηση. Είναι σημαντικό να μάθει ο κόσμος τι βασίζεται σε αποδείξεις και τι αποτελεί φημολογία. Θα σιγουρευτούμε ότι η αλήθεια θα φανερωθεί» πρόσθεσε.

Ωστόσο, είπε ότι οι αυτονομιστές στην Ουκρανία έχουν λάβει σταθερή στήριξη από τη Ρωσία, καθώς και αντιαεροπορικά όπλα.

«Χάθηκαν αθώες ζωές» είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη που δεν σχετίζονταν με την κρίση στην Ουκρανία. Ο θάνατός τους προκαλεί αποτροπιασμό που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια».

Το άρθρο Ομπάμα: Οι αυτονομιστές κατέρριψαν το Boeing εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα