Ο βασικός μισθός στο επίκεντρο των συναντήσεων κυβέρνησης - φορέων

Με παράθεση προτάσεων, απόψεων και με ορισμένα σημεία σύγκλισης, διεξάγεται ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κοινωνικούς φορείς, όπου το θέμα του βασικού μισθού καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση.

Σήμερα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) – κατά την επαφή που είχαν οι εκπρόσωποί της με τον υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση και το νέο υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο – έθεσε ως βάση του διαλόγου, τον βασικό μισθό που υπήρχε πριν από τη μείωση του 22%, με μια μείωση της τάξης του 5-6%. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Δ. Ασημακόπουλος, μεταξύ άλλων σημείωσε πως

«δεν φθάνει η κυβέρνηση να θέλει να δεχτεί τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, αλλά πρέπει και να μπορεί».

Από την πλευρά του, το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των συμβάσεων εργασίας: «Ο υπουργός Εργασίας άνοιξε έναν νέο κύκλο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για μισθούς και εργασιακά και οφείλουμε να το εκτιμήσουμε, να το αξιοποιήσουμε αλλά και να το εκμεταλλευτούμε με ειλικρινείς προθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα