Ο Τσίπρας «υποκλίθηκε» στον Γκάλη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Τον Νίκο Γκάλη δέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο μετά την απόφαση της κυβέρνησης, όπως την προανήγγειλε εδώ και μερικές ημέρες ο αρμόδιος υφυπουργός για τον Αθλητισμό Σταύρος Κοντονής, για μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ του Ολυμπιακού

Σταδίου σε κλειστό «Νίκος Γκάλης».

Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας συνοδευόταν από τη σύζυγο και την 10χρονη κόρη τους, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Σταύρος Κοντονής. Οι δύο άνδρες είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, ενώ ο Νίκος Γκάλης έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μια μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τον ίδιο, με τον Αλέξη Τσίπρα μόλις πήρε τη μπάλα να δοκιμάζει τις μπασκετικές του ικανότητες, κάνοντας μερικά κόλπα με αυτή, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Νίκο Γκάλη, στον οποίο είπε: «Μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας».

Ο πρωθυπουργός ρώτησε επίσης τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα σε κάποια στιγμή της κουβέντας τους «Πώς κατάφερες και στεκόσουν στον αέρα τόση ώρα;» και η απάντηση του Νίκου Γκάλη ήταν αφοπλιστική: «Ούτε κι εγώ ξέρω. Όλοι με ρωτάνε, αλλά δεν ξέρω τι να τους πω!»

«Ο Νίκος Γκάλης έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων και η πολιτεία άργησε να του αναγνωρίσει αυτή τη μεγάλη του συνεισφορά», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση. Η μετονομασία του κλειστού σε «Νίκος Γκάλης» θα γίνει επίσημα και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Το άρθρο Ο Τσίπρας «υποκλίθηκε» στον Γκάλη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα