Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Παυλόπουλο για το Σκοπιανό – Αλλάζει στάση η Νέα Δημοκρατία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα λάβει μέρος στον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, τελικώς η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε στάση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί

με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα των Σκοπίων, ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Όπως έλεγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για λόγους «θεσμικής τάξης» ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζάεφ αλλά και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σε διπλωματικό επίπεδο.

Η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη θα γίνει στις 10 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ επέμεναν σε όσα έλεγαν στην πρώτη τους αντίδραση μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση.

«Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση» απαντούσαν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσκληση που απευθύνθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει για ταξίδι στο εξωτερικό, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συγκεκριμένα, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή.

Στις 18:30 στον Παυλόπουλο, αύριο με τους πολιτικούς αρχηγούς

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12:30 με την πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στις 13:30 τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 13:30 τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Είδε τον Καμμένο

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός συνάντησε κατ’ ιδίαν τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και τα επόμενα βήματα στο ονοματολογικό, στον απόηχο του Νταβός. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποια ήταν η στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ για το αν θα προχωρήσει κάποια λύση στο θέμα των Σκοπίων και κατά πόσο οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση του πρωθυπουργού στην οποία συμπεριλαμβάνεται, ακόμα και σε σύνθετη ονομασία, ο όρος «Μακεδονία».

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Το άρθρο Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Παυλόπουλο για το Σκοπιανό – Αλλάζει στάση η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα