Ο Τραμπ μας στηρίζει με το… αζημίωτο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Τραμπ στηρίζει Ελλάδα! Με το αζημίωτο… Αυτό τονίζουν διεθνείς κύκλοι μετά τα θερμά λόγια Τραμπ σε Τσίπρα. Όντως! Στη συνάντηση Τσίπρα με τον Τραμπ ειπώθηκαν θερμά λόγια για την Ελλάδα, εξέλιξη που δείχνει εμπιστοσύνη. Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για επενδύσεις,

είπε πόσο έμπιστος και σταθερός εταίρος είναι η Ελλάδα, έδωσε στήριξη στο ελληνικό αίτημα για το χρέος και εξέφρασε την επιθυμία του να βγει η Ελλάδα από την οικονομική αβεβαιότητα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της στήριξης στο οικονομικό επίπεδο είναι η δημιουργία κοινής ομάδας μεταξύ των υπουργών Οικονομίας των δύο χωρών, προκειμένου να εξετάσουν και να προωθήσουν την οικονομική συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και της καινοτομίας. Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τη στρατηγική της χώρας στην περιοχή, τους ενισχυμένους δεσμούς με μια σειρά από χώρες, που αναβάθμισαν σημαντικά τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο, αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την επικίνδυνη και πολλές φορές παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, στηρίζοντας όμως την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων, που κρατούν στα χέρια τους και ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Για την βάση της Σούδας, ο Τραμπ ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων.

Τραμπ για Σούδα «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό που ως υπέροχοι οικοδεσπότες φιλοξενούν το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στη ναυτική βάση του κόλπου της Σούδας. Θα ήθελα να επαινέσω την Ελλάδα γιατί είναι από τα ελάχιστα μέλη του ΝΑΤΟ που ξοδεύουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους στην Άμυνα. Επίσης, η κυβέρνησή μου ήδη ενημέρωσε το Κογκρέσο για μια πιθανή πώληση στην Ελλάδα, ώστε να αναβαθμιστούν τα αεροσκάφη F-16. Αυτή η συμφωνία, που θα ενδυναμώσει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ανέρχεται σε 2,4 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

Τραμπ για οικονομία

«Επίσης, κάνουμε μεγάλα βήματα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας. Ο αμερικανικός λαός στέκεται δίπλα στον ελληνικό, καθώς ανακάμπτει από την οικονομική κρίση που τα τελευταία χρόνια έπληξε τη χώρα. Ενθάρρυνα τον Έλληνα πρωθυπουργό να συνεχίσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων και επανέλαβα την αμέριστη υποστήριξή μας για ένα υπεύθυνο σχέδιο ελάφρυνσης χρέους. Μία ισχυρή και ακμάζουσα Ελλάδα παρέχει τεράστιες ευκαιρίες για το αμερικανικό εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τσίπρας για κρίση «Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει τρεις βασικούς στόχους, που δεν αφορούν μόνο την ίδια, αλλά θα έλεγα ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία και σε διεθνές επίπεδο: Πρώτον, εξέρχεται δυναμικά από την κρίση, σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεύτερον, η Ελλάδα καθίσταται σήμερα, ίσως ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας σε μια από τις πιο σημαντικές, αλλά και ταυτόχρονα, ασταθείς, ευαίσθητες περιοχές στον πλανήτη. Τρίτον, η Ελλάδα, όντας ήδη ισχυρή δύναμη στον τομέα της Ναυτιλίας και του Τουρισμού, καθίσταται σταδιακά σημαντικός κόμβος μεταφορών και ενέργειας».

Τσίπρας για σταθερότητα «Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει δυναμικά τον ρόλο του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας μόνο εάν απελευθερωθεί από τις θεμελιώδεις εθνικές ανησυχίες της στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στο ζήτημα αυτό, τόσο στον διπλωματικό, όσο και στον αμυντικό τομέα. Η επικίνδυνη, παραβατική, αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, πρέπει να τερματιστεί. Υπονομεύει καθημερινά τις σχέσεις μεταξύ δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, σε μια ευρύτερα ασταθή περιοχή, σε μια ευαίσθητη περιοχή».

Το άρθρο Ο Τραμπ μας στηρίζει με το… αζημίωτο! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα