Ο Σημίτης βλέπει νέες θύελλες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανησυχεί ο Κώστας Σημίτης και με σκληρά λόγια περιγράφει την κατάσταση στην οικονομία. «Η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο

στην κανονικότητα της ευρωζώνης. Η εικόνα που παρουσιάζει για το μέλλον, κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι», επισημαίνει ο κ. Σημίτης και εξηγεί: «Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Έρχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν στο σύνολό τους τις περιπέτειες».

Ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί απίθανο ένα τέταρτο μνημόνιο, γιατί οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέσω μνημονίων.

Χαρακτηρίζει παραπλανητικό τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι το 2018 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «το μνημόνιο αντικαταστάθηκε ήδη από μια μόνιμη ρύθμιση. Τόσο το Υπερταμείο όσο και τον αυτόματο κόφτη δαπανών, χάρη στον οποίον η Ευρώπη δεν μας ασκεί πλέον ιδιαίτερη πίεση, αφού εμείς πλέον θα επιλέγουμε αν θέλουμε ή όχι να φτωχαίνουμε. Λύση του προβλήματος (του χρέους) αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατή. Χρειάζεται χρόνος. Η λύση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί. Μέχρι τότε οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις ότι επιτεύχθηκε η ρύθμιση του χρέους θα αφορούν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα. Αν έως το 2018 δεν είναι βέβαιο ότι η χώρα μπορεί να χρηματοδοτείται από τις αγορές, τότε η λύση δεν θα είναι περικοπή χρέους και τέταρτο μνημόνιο, αλλά πτώχευση, εθνικό νόμισμα, υποτίμηση και χειρότερη κρίση».

Να δούμε αν βγει αληθινός…

Το άρθρο Ο Σημίτης βλέπει νέες θύελλες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα