Ο Ρομπέι προειδοποιεί τη Βρετανία σε ενδεχόμενο εξόδου από ΕΕ

«Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ζήτημα ελεύθερης βούλησης και απολύτως νόμιμη αλλά θα έχει το τίμημά της». Σαφή προειδοποίηση στη Βρετανία, στην περίπτωση που επιχειρήσει έξοδο από την ΕΕ, έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο. Ο Ρομπέι , αναφορικά με το σχέδιό επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης Βρετανίας-ΕΕ και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή της

χώρας στο μπλοκ των 27, δήλωσε πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι μόνο θέμα του Λονδίνου και των Βρυξελλών, αλλά κάτι που θα επηρεάσει τις σχέσεις της Βρετανίας με τα 26 υπόλοιπα μέλη της Ένωσης.

«Πώς μπορείς να πείσεις ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο όταν στέκεσαι με το χέρι στο χερούλι της πόρτας. Πώς ενθαρρύνεις έναν φίλο να αλλάξει όταν το βλέμμα σου αναζητά το παλτό σου;», αναρωτήθηκε ο Ρομπέι, τονίζοντας με νόημα: «Θα ήταν νομικά και πολιτικά ένα πολύ πολύπλοκο, καθόλου πρακτικό ζήτημα. Σκεφτείτε ένα διαζύγιο μετά από 40 χρόνια γάμου… Για μία χώρα σαν την Μ. Βρετανία που θέλει η φωνή της να ακουστεί στον κόσμο, η Ευρώπη λειτουργεί σαν μεγάφωνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα