«Ο Πρωθυπουργός θερίζει καταιγίδες με την ΕΡΤ»

Οι εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν από το «λουκέτο» της ΕΡΤ, βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου, ο οποίος επισημαίνει τον κίνδυνο ρήγματος στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως εάν γίνουν νέες εκλογές, σημειώνεται οριζόντια, θα τεθεί εν αμφιβόλω η πορεία εφαρμογής του προγράμματος στήριξης.

«Ο πρωθυπουργός θερίζει καταιγίδες» είναι ο τίτλος της γαλλικής Liberation,

προσθέτοντας πως το κλείσιμο της ΕΡΤ «σοκάρει την κυβέρνηση στην καρδιά της αλλά και την Ευρώπη».

«Κρίσιμη» για το μέλλον της ελληνικής κυβέρνήσης χαρακτηρίζει τη συνάντηση των τριών αρχηγών η Les Echos, η οποία αναφέρει πως το κλείσιμο της ΕΡΤ «έχει εξοργίσει τους δύο μικρότερους εταίρους της κυβέρνησης».


«Εάν στη συνάντηση δεν υπάρξει συμφωνία για το μέλλον της ΕΡΤ, το αμφιλεγόμενο κλείσιμό της μπορεί να οδηγήσει σε ρήγμα τη συγκυβέρνηση, με πιθανώς καταστροφικές συνέπειες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» γράφει από την πλευρά του το γερμανικό Spiegel.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γερμανική FAZ τη συνάντηση: «Χωρίς σύγκλιση, η κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει και να γίνουν πρόωρες εκλογές, κάτι που με μεγάλη πιθανότητα θα βάλει σε κίνδυνο το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης».

Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων «συναντώνται προσπαθώντας να σώσουν την κυβέρνηση», τιτλοφορούν το κείμενό τους οι αμερικανικοί New York Times.

«Ο όλο και πιο εύθραυστος συνασπισμός, βρίσκεται εκ των πραγμάτων υπό μεγάλη πίεση να φτάσει σε συμβιβασμό καθώς πρόωρες εκλογές θα εκτροχίαζαν τις μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα πάγωναν την εκταμίευση των δόσεων» γράφουν χαρακτηριστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
fazyork: /6
Τυχαία Θέματα