Ο πρωθυπουργός θα δεχθεί σήμερα την δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί σήμερα η δικηγόρος που ήρθε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ. Την κα Κλούνεϊ θα δεχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι Βρετανοί νομικοί κ.κ. Πάλμερ και Ρόμπερτσον, από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η κυρία Κλούνεϊ.

Αργότερα η κυρία Αλαμουντίν-Κλούνεϊ θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να

δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου ίσως ανακοινωθούν και τα πρώτα συμπεράσματα από τις επαφές με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει εδώ και αρκετά χρόνια ξεκινήσει έναν αγώνα σε πολλά επίπεδα για την επιστροφή των γλυπτών που αφαίρεσε από τον Παρθενώνα ο Άγγλος Λόρδος Έλγιν, πριν από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τα οποία μέχρι σήμερα αρνείται να επιστρέψει το Βρετανικό Μουσείο.

Τόσο η προσπάθεια σε νομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προβολής και δράσεων έχει ενταθεί μετά την έναρξη της λειτουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει τα γλυπτά καταρρίπτοντας το επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος φύλαξης και έκθεσής τους στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα