Ο Ομπάμα κάλεσε τους νέους της Νότιας Αφρικής να αντλήσουν έμπνευση από τον Μαντέλα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αφρική μίλησε το Σάββατο σε νέους στη Νότια Αφρική και τους κάλεσε να «αντλήσουν έμπνευση» από τον βίο του Νέλσον Μαντέλα, προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τονίζοντας ότι η νεολαία «έχει στα χέρια της το μέλλον της ηπείρου αυτής».

«Αναλογιστείτε αυτά τα 27 έτη του εγκλεισμού στη φυλακή. Αναλογιστείτε τα δεινά, αυτή τη σύγκρουση που βίωσε, λόγω της απομάκρυνσης από την οικογένεια και από τους φίλους του(...)

θα υπήρξαν, ασφαλώς, οι μαύρες στιγμές της κορυφαίας δοκιμασίας για την πίστη του Μαντέλα στον άνθρωπο» κι όμως... ο Μαντέλα δεν υπέστειλε, ποτέ, τη σημαία του αγώνα του», τόνισε ο Ομπάμα στην ομιλία του με κεντρικό θέμα τον Νοτιοαφρικανό ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, την οποία εκφώνησε στην πανεπιστημιούπολη του ιστορικού Σοβέτο.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατέφτασε χθες το απόγευμα στην Νότιο Αφρική και δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί εάν θα επισκεφτεί τον Νέλσον Μαντέλα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το τελευταίο που θέλω είναι να γίνω φορτικός σε μια εποχή που η οικογένεια είναι απασχολημένη με την κατάσταση του Νέλσον Μαντέλα. Δεν χρειάζομαι ένα στημένο φωτογραφικό στιγμιότυπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως το βασικό μήνυμα που θα ήθελε να του μεταδώσει μέσω της οικογένειας του Μαντέλα είναι αυτό της βαθιάς ευγνωμοσύνης για την ηγεσία του Μαντέλα όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθυμίζεται, πως ο Ομπάμα είχε συναντηθεί με τον Μαντέλα το 2005, όταν ο πρώτος ήταν γερουσιαστής και ο δεύτερος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα