Ο Μέσι «καθάρισε» για την Αργεντινή – Νίκησε την Νιγηρία και πέρασαν μαζί στους «16»

Έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος σκόραρε δύο γκολ η Αργεντινή νίκησε 3-2 τη Νιγηρία και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης – Στους «16» και οι «Σούπερ Αετοί»

Ο Μέσι πραγματοποιεί μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του με τη φανέλα με το εθνόσημο κι έχει ήδη φτάσει τα τέσσερα γκολ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μέχρι τώρα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του

Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και θέλει να συνεχίσει έτσι και στη νοκ-άουτ φάση για να οδηγήσει τους Αργεντινούς πολύ ψηλά.

Στον αντίποδα η Νιγηρία μπορεί να έχασε, αλλά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ μετά τη νίκη της Βοσνίας επί του Ιράν (3-1) προκρίθηκε στην επόμενη φάση… Κορυφαίος των Αφρικανών ο Μούσα ο οποίος απάντησε δύο φορές στα γκολ του Μέσι, αλλά η επίδοσή του δεν αποδείχτηκε αρκετή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τόσο για τους Αργεντινούς όσο και για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Ο Ντι Μαρία μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Ενιεάμα, στην πλάτη του γκολκίπερ της Νιγηρίας, ξανά στο δοκάρι και ο Μέσι με δυνατό σουτ άνοιξε νωρίς-νωρίς το σκορ. Άπαντες περίμεναν θρίαμβο, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Μούσα με δεξί πλασέ ισοφάρισε.

Η Αργεντινή συνέχισε να πιέζει σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά τη λύση έμελλε να τη βρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η «αλμπισελέστε» ξανά από τον σούπερ σταρ και αρχηγό της. Ο Μέσι με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ενιεάμα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μούσα πήρε την μπάλα από τον Εμενίκε και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ρομέρο για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Αυτή τη φορά απάντησαν και οι Αργεντίνοι. Στο 50′, ο αριστερός μπακ Ρόχο με κοντινή προβολή έπειτα από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν αλλά να μην πετυχαίνουν άλλα τέρματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα