Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος!

Ο ΠΑΟΚ ήταν (και πάλι, κι εδώ είναι το καλύτερο γι αυτόν) καλός. Ο διαιτητής ήταν (και πάλι, κι εδώ είναι το χειρότερο γι αυτόν) …Κάκος. Ο Αστέρας ήταν (και πάλι, κι εδώ είναι το χείριστο γι αυτόν) άσχημος. Κι ας μίλησε περί του αντιθέτου ο Σάκης Τσιώλης. Άδικο είχε!

Ως εκ τούτων λοιπόν, ήρθε εύλογα και δίκαια μία ακόμη νίκη στα πλέι οφ για τη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Νίκη η οποία αποκαθιστά πλήρως τις ισορροπίες της. Καθαρίζει

το μυαλό της. Ζεσταίνει τον κόσμο της. Και διαμορφώνει πλαίσιο ηρεμίας κι αισιοδοξίας για τη συνέχεια των πλέϊ οφ …

Πάλι παρήγαγε ισχύ ο ΠΑΟΚ (με 54% κατοχή της μπάλας στο Α΄ ημίχρονο) αλλά … Ενώ τη μετέτρεπε σε ενέργεια, αυτή δεν απέδιδε έργο. Δεν δημιουργούσε ευκαιρίες – με άλλα λόγια – παρά την υπεροχή του. Αντίθετα μάλιστα, μέχρι το 45ο λεπτό ο Αστέρας είχε 5 τελικές κι ο ΠΑΟΚ μόλις 1 όλη κι όλη. Απίστευτο κι όμως, αληθινό.

Στο Β’ ημίχρονο και παρ’ ότι οι φιλοξενούμενοι ενισχύθηκαν με τον Ράγιος (2ος σκόρερ και 1ος σε ασίστ για την ομάδα του), οι γηπεδούχοι αύξησαν την παραγωγή ισχύος. Έτσι δημιούργησαν ευκαιρίες. Στην δεύτερη μάλιστα, από δυο φάσεις με καρμπόν ο Ολίσε σκόραρε (1-0 στο 57ο λεπτό) ενώ ο Βούκιτς (στο 53ο ) αστόχησε απελπιστικά.

Ο Σέρβος πάντως, κέρδισε αλλά κι έχασε εντυπώσεις. Οι κερδισμένες αφορούν την τεχνική του η οποία – τόσο καιρό - έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Οι κάθετες πάσες του δε, ήταν μία φορά κι έναν καιρό αιχμή του δόρατος για τον «δικέφαλο». Έχασε όμως, μία ακόμη κλασσική ευκαιρία! Σα να το μάτιασαν μοιάζει ο Ζβόνιμιρ! Οι χαμένες εντυπώσεις αφορούν την ερασιτεχνική αντίδραση του στην αλλαγή! Φέρεται να είχε θλάση. Εάν κι εφόσον επιβεβαιωθεί το πρόβλημα αυτό (θα είναι το πολλοστό …) καθίσταται πλέον, ανίατη αρρώστια. Καρκίνος για τον ΠΑΟΚ!

Γενικά βέβαια, ήταν καλός ο «δικέφαλος». Σαφέστατα καλύτερος από προηγούμενες εμφανίσεις του στην Τούμπα. Αν κι η «πτήση» του δεν απέφυγε τα κενά. Κυρίως στην άμυνα και στην υποστήριξη της από το κέντρο. Εν τούτοις στην επίθεση ο Ολίσε του έδωσε …στροφές. Αύξησε την δύναμη πυρός του ο Λιβεριανός.

Συν τοις άλλοις στην Τούμπα επανεμφανίστηκε (έστω λίγος …) κόσμος του ΠΑΟΚ. Μετά τη νίκη στην Τρίπολη έκλεισαν πολλές πληγές των φίλων του «δικέφαλου». Και με τη νίκη αυτή στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν περισσότερες. Ήταν φανερή η καλή τους διάθεση. Χειροκρότησαν με πολλή θέρμη τους παίκτες. Κι έφτιαξαν ατμόσφαιρα.

Η πρωτιά στα πλέι οφ δεν θα είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον ΠΑΟΚ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αλλά … Όπως και να το κάνουμε είναι γέφυρα επιστροφής του κόσμου του στην Τούμπα. Είναι και βάλσαμο … Τονωτικό μάλιστα ενόψει της μέλλουσας!

Η αποβολή του Κάτσε είναι θετική για τον ΠΑΟΚ. Θα λείψει από τον αγώνα με τον Ατρόμητο αλλά θα είναι παρών στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εάν έμενε στις 10 κίτρινες θα έχανε και τους δυο αγώνες …

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα