Ο Δένδιας απαντά σε Κωνσταντοπούλου-Στρατούλη για τις συλλήψεις

«Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απαντήσει αν είναι υπέρ της νομιμότητας ή υπέρ των επίδοξων καταστροφέων», αναφέρεται σε ανακοίνωση - απάντηση του γραφείου Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, σε κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Δ. Στρατούλη νωρίτερα.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τις δηλώσεις των δύο βουλευτών του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν “αυταρχική ενέργεια” τις συλλήψεις

όσων επιτέθηκαν σήμερα στις αστυνομικές δυνάμεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Για ποιο λόγο η επιβολή του νόμου εις βάρος όσων πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις θεωρείται συλλήβδην αυταρχική ενέργεια;», διερωτάται ο υπουργός.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κ. Δένδια, «οι δύο βουλευτές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα συνεχίσει να εκτελεί το συνταγματικό του καθήκον και να περιφρουρεί τη δημοκρατική νομιμότητα, υλοποιώντας την εντολή του Πρωθυπουργού ‘’να πέσουν οι κουκούλες’’».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γραφείο Τύπου του υπουργού σημειώνει ότι «η αλλαγή τακτικής της αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2012, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου της πρωτεύουσας και την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών, δεν αρέσει σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι αναλαμβάνει τις θεσμικές ευθύνες του, απομονώνοντας και καταδικάζοντας τις εκτός λογικής κραυγές βουλευτών του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα