Ο Μπερνάνκι δεν έφερε τελικά απώλειες στη Wall Street

Με θετικά πρόσημα ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Την αγορά επηρέασαν κυρίως οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι. Μιλώντας ενώπιον βουλευτών της Γερουσίας, ο ισχυρός άνδρας της Fed έκανε έκκληση για δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μαζικές αυξήσεις φόρων και οι περικοπές: εάν δεν γίνουν οι κατάλληλες

ενέργειες, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πέσουν σε ύφεση.

Ο κ. Μπερνάνκι επανέλαβε τις ανησυχίες του για τον αργό ρυθμό της ανάκαμψης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχει η αμερικανική οικονομία, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μετά τις δηλώσεις του, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες. Ωστόσο, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι επενδυτές ένιωσαν ανακούφιση όταν ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε πως η νομισματική επιτροπή της Fed είναι «έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, κατά περίπτωση». Μοιραία, η αγορά της Wall Street κινήθηκε ανοδικά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,62%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,45 και ο γενικότερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0,74%.

Keywords
Τυχαία Θέματα