Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει τη Δευτέρα για το χαράτσι

Στον Άρειο Πάγο θα συζητηθεί τη Δευτέρα (17 Δεκεμβρίου) η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου (εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομικών) για αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το Δημόσιο ζητάει

προσωρινά την αναστολή της πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο υποχρεώνει τη ΔΕΗ να δέχεται μόνο την πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας το «χαράτσι». Ακόμη, υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην ενσωματώνει στους λογαριασμούς την επιφάνεια του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, καθώς και το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων. Μάλιστα, η ΔΕΗ απειλείται με χρηματική ποινή 300 ευρώ ανά ημέρα και ανά καταναλωτή, σε περίπτωση που παραβιάσει την πρωτόδικη απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα