Ο αποκλεισμός Παναθηναϊκού και Ατρομήτου κάνει πλουσιότερους τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα

Δύο χάνουν λεφτά, δύο άλλοι τα κερδίζουν. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο που αποκλείστηκαν από το Europa League. Ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετά χρήματα, μεταξύ των οποίων και από το market pool, από τον αποκλεισμό του από το Europa League,

απώλεια που δεδομένα δημιουργεί πρόβλημα στο πλάνο εξυγίανσης της ΠΑΕ που είχε η διοίκηση των «πρασίνων». Το ίδιο συνέβη και με τον Ατρόμητο ο οποίος όμως είχε πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Φενέρ.

Την απώλεια όμως των δύο ομάδων της Αττικής εισπράττουν ωφελούμενοι από αυτήν ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης που συνεχίζουν στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Ο «δικέφαλος» και οι Αρκάδες θα μοιραστούν το ποσό που προβλεπόταν για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο και το οποίο φτάνει τα 3.000.000 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή από 1,5 εκατομμύρια ευρώ για τη κάθε ομάδα.

Επιπλέον ΠΑΟΚ και Αστέρας με την είσοδό τους και μόνο και εκτός από το market pool παίρνουν ως μπόνους εισόδου 2,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για κάθε νίκη που θα πετύχουν θα επιβραβευτούν με 360.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία 120.000 ευρώ. Σε περίπτωση δε ακόμα μεγαλύτερης επιτυχίας και πρόκρισης τους στην επόμενη φάση θα εισπράξουν 500.000 εάν τερματίσουν πρώτοι και και 250.000 ευρώ εάν τερματίσουν δεύτεροι.

Με βάση τα παραπάνω ποσά ο Παναθηναϊκός που είχε μια αντίπαλο του «χεριού» του αλλά δεν αξιοποίησε την ευκαιρία μετρά απώλειες που φτάνουν τα σχεδόν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται πιθανές νίκες η ισοπαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα