Ο απεργιακός χάρτης της Τετάρτης

Με «κόκκινο πανί» το φορολογικό και τη διαθεσιμότητα, καθώς και την ασκούμενη οικονομική πολιτική στο σύνολό της οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατεβαίνουν στους δρόμους την Τετάρτη.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας από τις

12:00 έως τις 15:00. Τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το «παρών» στην απεργία θα δώσουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στην απεργία.

Σχετικά με τις μετακινήσεις, οι εργαζόμενοι στα σταθερά μέσα τροχιάς (μετρό-τραμ-ΗΣΑΠ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5:00 ως τις 9:00, ενώ την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι επιβάτες του σιδηρόδρομου, καθώς οι σιδηροδρομικοί έχουν εξαγγείλει δύο προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη. Ως εκ τούτου, οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κινηθούν για 48 ώρες. Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών την Τετάρτη τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις και θα συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης, κάτι που σημαίνει ότι οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα