Ο 60χρονος που παίζει ακόμα βιντεοπαιχνίδια

Ο 60χρονος σήμερα γκουρού των παιχνιδιών Miyamoto Shigeru δουλεύει στην Nintendo από το 1977 και βρίσκεται πίσω από μια σειρά παιχνιδιών που «σημάδεψαν» την εταιρεία και τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Είναι ο γκουρού της Nintendo και είναι ο άνθρωπος πίσω από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών.

Τα

«Donkey Kong», «The Legend of Zelda», «Super Mario», «Wii Fit» και «Nintendogs» είναι μερικά μόνο από τα παιχνίδια όπου άφησε το στίγμα του. Μάλιστα ο Miyamoto Shigeru, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε ότι εξακολουθεί να παίζει καθημερινά βιντεοπαιχνίδια και επειδή τα φτιάχνει αλλά και επειδή του αρέσει να δοκιμάζει και να γράφει σχόλια για όλα τα παιχνίδια που κατασκευάζει η Nintendo.

Επίσης ο ίδιος πρόσφατα ετοίμασε μια εφαρμογή για το Μουσείο του Λούβρου που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εικονικές περιηγήσεις σε πάνω από 40.000 έργα τέχνης και να ξεναγηθούν στις αίθουσες του μεγάλου γαλλικού μουσείου. Ο Miyamoto προσλήφθηκε στην εταιρεία πριν από 35 χρόνια και ανέλαβε το σχεδιασμό των arcade παιχνιδιών, που τότε λειτουργούσαν με κέρματα.

Το 1985 ο Μiyamoto δημιούργησε τον Super Mario, τον κοντόχοντρο μυστακοφόρο υδραυλικό, που από τότε έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 παιχνίδια και έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφική ταινία. Το τελευταίο μεγάλο δημιούργημα του 60χρονου Ιάπωνα ήταν το Wii Fit, ένα παιχνίδι - αξεσουάρ για το Wii που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γυμναστική και το παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα