Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-1 (live updates)

Ντόρτμουντ – Μπάγερν (LIVE): Το AlphaFreePress.gr θα καλύψει ζωντανά με, λεπτό προς λεπτό ενημέρωση το κορυφαίο παιχνίδι της γερμανικής μπουντεσλίγκα. Για την 28η αγωνιστική η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Μπάγερν σε ματς που ίσως κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν (LIVE): Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα το διευθύνει o 38χρονος Τομπάιας Στίελερ, τον οποίο θυμόμαστε μεταξύ άλλων και από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 του περασμένου

Φεβρουαρίου!

Ντόρτμουντ – Μπάγερν (LIVE) – 18:30: Οι ενδεκάδες

Ντόρτμουντ (Λ. Φαβρ): Μπούρκι – Πίστσεκ, Χούμελς, Ακάντζι – Χακίμι, Ντιλέινι, Ντάχουντ, Ρ. Γκερέιρο – Μπραντ, Αζάρ – Χάλαντ.
Μπάγερν (Χ. Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκόρετσκα – Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι – Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο για τον Λουσιέν Φαβρ: Ρέινα, Ματέου, Γκέτσε, Μπαλέρδι, Σάντσο, Χιτζ, Τσαν, Σμέλτσερ, Βίτσελ.
Οι αναπληρωματικοί του Φλικ: Κουιζάνς, Μάι, Ούλριχ, Πέρισιτς, Ζίρκζε, Χάβι Μαρτίνεθ, Οντριοθόλα, Μάιερ, Ερνάντεζ.

19.30: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορωναϊού – Έναρξη αγώνα

1′ – Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται με μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας, άλλωστε κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή για το λόγο αυτό, το ίδιο θα γίνει σε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής.

1′ – Ενδιαφέρουσα φάση στην πρώτη κατεβασιά των Βεστφαλών, με έξοδο του Νόιερ που καθάρισε τον κίνδυνο. Το μακρινό πλασέ του Χάλαντ δεν απείλησε την εστία της Μπάγερν.

10′ – Γκολ από τον Χακίμι για την Ντόρτμουντ, ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ. Υποδεικνύεται εκτός θέσης ο Αζάρ που σέντραρε στον σκόρερ.

13′ – Κίτρινη στον Χούμελς για φάουλ στον Κομάν.  Αχρείαστο μαρκάρισμα για τον άσο της Ντόρτμουντ.

15′ – Στο πρώτο τέταρτο. Καλύτερο ξεκίνημα για την Ντόρτμουντ, έχει 58-42 κατοχή μπάλας και έκανε 1-2 φάσεις, αλλά κι ένα ακυρωθέν γκολ. Πιο δραστήρια από τα άκρα. Η Μπάγερν δεν έχει κάνει τη σπουδαία φάση, προσεγγίζει το ματς όσο στυγνά και συντηρητικά της επιτρέπει η διαφορά 4 βαθμών που έχει από την αντίπαλό της.

19′ – Τεράστια φάση για την Μπάγερν, σέντρα Μίλερ, γύρισμα Κομάν, γύρισε το κορμί και έκανε το σουτ από μέση απόσταση και πλάγια ο Γκνάμπρι, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πίτσεκ και σώζει την Ντόρτμουντ από βέβαιη παραβίαση.

24′ – Νέα ευκαιρία η Μπάγερν με τον Κομάν να εξαπολύει δυνατό σουτ που ανάγκασε τον Μπούρκι να διώξει όπως όπως. Ζήτησαν χέρι του Γκερέιρο οι Βαυαροί στην ίδια φάση, το VAR δεν έδειξε κάτι επιλήψιμο.

30΄ – Στο ημίωρο. Ανέβασε στροφές η Μπάγερν. Και αμυντικά δεν δίνει φάσεις πια, ο Κομάν πιο προσεκτικός και ανεβασμένος σε αυτό το διάστημα, ενώ και επιθετικά είναι ιδιαίτερα απειλητική με δύο μεγάλες φάσεις να προηγηθεί.

33′ – Ο Χάλαντ έκανε την κούρσα από τα δεξιά αλλά κόπηκε έγκαιρα, πριν προλάβει να δοκιμάσει ένα σουτ. Ένα λεπτό ο Νορβηγός νωρίτερα δεν πρόλαβε να κατεβάσει την μπάλα και να επιχειρήσει ένα τελείωμα σε ακόμα μία ενδιαφέρουσα φάση στη μικρή περιοχή του Νόιερ.

39′ – Λάθος διώξιμο του Χακίμι, κεραυνός από 30 μέτρα του Γκόρετσκα, με τις γροθιές ο Μπούρκι κρατάει το μηδέν για την Ντόρτμουντ.

43′ – Γκόοοοοοολ!!! 0-1. Ο Κίμιχ ένα φανταστικό γκολ με πλασέ πάνω από τον Μπούρκι. Γύρισε η μπάλα αρκετά, κανείς Βεστφαλός δεν απομάκρυνε πειστικά, ο Κίμιχ πήρε την κοντινή πάσα του Κομάν και πλάσαρε με ιδανικό τρόπο τον Μπούρκι -που ήταν σε λάθος θέση- και πέτυχε το 0-1.

45′ – Ημίχρονο. Μοιρασμένο το ματς τα πρώτα 45′, αλλά η Μπάγερν καλύτερη και πιο διαβασμένη, στην δική της περίοδο υπεροχής εκμεταλλεύτηκε μια φάση και σκόραρε, σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ που ήταν πιο νευρική στα τελειώματα, ειδικά στα πρώτα λεπτά, ως το 15′ που είχε και τις φάσεις εκτός από την υπεροχή.

20.32: Έναρξη β’ ημιχρόνου.

Αλλαγές του Φαβρ που παίζει πια με την πλάτη στον τοίχο και ρίχνει όλα τα όπλα του στον αγωνιστικό χώρο. Πέρασε εντός αγώνα τον Αγγλο Σάντσο και τον Εμρέ Τσαν αντί των Μπραντ, Ντιλέινι.

49′ – Σουτ του Ντάχουντ με καλές προϋποθέσεις, μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ. Το 0-1 παραμένει.

54′ – Μια ανάσα από το 0-2 η Μπάγερν. Ο Γκόρετσκα σούταρε και ανάγκασε τον Μπούρκι να διώξει με τα ακροδάκτυλα, στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι εξουδετέρωσαν τον κίνδυνο.

58′ – Η καλύτερη ευκαιρία της Ντόρτμουντ στο β’ μέρος με τον Χάλαντ να σουτάρει εντός περιοχής, η μπάλα να προσκρούει σε πλάτη αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ. Το 0-1 παρέμεινε.

60′ – Μία ώρα αγώνα. Δεν διαφαίνεται πιθανό να αλλάξει κάτι όπως βαίνουν τα πράγματα. Η Μπάγερν με επαγγελματική εμφάνιση αμυντικά κρατάει το σκορ (47-53 έχει γυρίσει πια εδώ και ώρα η κατοχή μπάλας). Οι Βαυαροί, επιπλέον, δείχνουν ολοκάθαρα πως θα εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος για να “σκοτώσουν” την Μπορούσια. Σπασμωδικά ψάχνει ένα γκολ που θα την βάλει στο …κόλπο η Ντόρτμουντ.

66′ – Κίτρινη, πρώτη για την Μπάγερν, στον Τόμας Μίλερ για σκληρό φάουλ στον Ακάντζι.

67′ – Κίτρινη και για την Ντόρτμουντ, στον Ντάχουντ για φάουλ στον Κίμιχ.

71′ – Σέντρα σουτ του Σάντσο ήλεγξε ο Νόιερ και άφησε να περάσει ελάχιστα άουτ.

72′ – Αλλαγή για την Ντόρτμουντ, η 3η. Ο Ρέινα στη θέση του Χάλαντ που αποχώρησε χωλαίνοντας.

73′ – Η πρώτη αλλαγή της Μπάγερν. Πέρισιτς μέσα, έξω ο Κομάν. Υπενθυμίζεται κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για πέντε αλλαγές, σύμφωνα με τον έκτακτο κανονισμό που υιοθετήθηκε για την επιστροφή των ομάδων μετά την παύση αγώνων λόγω της  πανδημίας.

74′ – Κίτρινη στον Αλφόνσο Ντέιβις αν -δικαίως διαμαρτυρήθηκε, δεν είχε κάνει φάουλ.

75′ – Τελευταίο τέταρτο. Καλύτερη η Μπάγερν, πιο πιθανό φαίνεται το 0-2 παρά το 1-1 στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Δεν έχει φρεσκάδα και καθαρό μυαλό η Ντόρτμουντ, δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην αναμέτρηση.

77΄ – Τεράστια ευκαιρία από τον Αζάρ, δεν βρήκε μπάλα σε σέντρα του Τσαν από δεξιά. Επιπλέον ήταν εκτεθειμένος. Ηταν και οφσάιντ, αλλά δεν βρήκε καν μπάλα!

80′ – Τέταρτη αλλαγή η Ντόρτμουντ. Περνάει στο παιχνίδι τον Γκέτσε ο Φαβρ και τραβάει στον πάγκο τον Πίστσεκ.

81′ – Μεγάλη φάση η Ντόρτμουντ, ο Ντάχουντ το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Νόιερ ενστικτωδώς έδιωξε την μπάλα, μια ανάσα από το 1-1 η Ντόρτμουντ.

83′ – Απαντάει η Μπάγερν με τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 0-2. Φοβερό αριστερό βολέ εκτός περιοχής από τον Λεβαντόφσκι σταμάτησε στο δοκάρι του Μπούρκι.

85′ – Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Για την Ντόρτμουντ τελευταία κίνηση του Φαβρ, εντός αγώνα ο Βίτσελ βγήκε 0 Ντάχουντ. Για την Μπάγερν ο Φλικ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Μπόατενγκ εκτός αγώνα και τον Ερνάντεζ στη θέση του.

87΄- Τρίτη αλλαγή η Μπάγερν, μπήκε ο Χάβι Μαρτίνεθ αντί του Γκνάμπρι.

89′ – Τεράστια ευκαιρία η Μπάγερν για το 0-2 περνάει ανεκμετάαλλευτη. Σέντρα στην περιοχή, με το κεφάλι ο Λεβαντόφσκι προς τον Μίλερ που προ του Μπούρκι βρήκε αέρα πιεζόμενος από τον Χούμελς.

90′ – Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων. Ζητάει πέναλτι η Μπάγερν, συμβουλεύτηκε και τον VAR ο Στίελερ, έδειξε παίζεται και έκανε και συστάσεις στον διαμαρτυρόμενο Χάνσι Φλικ

21.21: Λήξη αγώνα. Ντόρτμουντ – Μπάγερν 0-1.

Δίκαιη νίκη των Βαυαρών, αλλά και κρίσιμη. Τους φέρνει στο +7 με 6 ματς να απομένουν για το φινάλε, κάτι που σημαίνει πως μάλλον στην Μπάγερν ήδη ετοιμάζουν πάρτι μπύρας και  απονομή δίσκου και για φέτος!

Δείτε ακόμηΣτην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός για την πολυιδιοκτησίαΑνακούφιση για “Ίμπρα”, ένας μήνας εκτός δράσηςΝέα δεδομένα και ερωτηματικά για τον ΠΑΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα