Ντόνλαντ Τραμπ: «Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με την Β. Κορέα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Aμερική και Βόρεια Κορέα, είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη σύγκρουση, κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιώντας την εν μέρει για τις επόμενες κινήσεις της.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγάλης σύγκρουσης με την κορεάτικη χερσόνησο- ένα ενδεχόμενο που αποτελεί φόβο

του υπόλοιπου πλανήτη, εδώ και μεγάλο διάστημα που η κατάσταση μεταξύ των, μυρίζει μπαρούτι

«Υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη για τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.

Από την άλλη, ο Τραμπ υπογράμμισε πως αυτό που επιθυμεί είναι μία ειρηνική λύση, τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως είναι έτοιμος να λάβει οικονομικά μέτρα.

Παρόλα αυτά, ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής, άφηνε να αιωρείται πως η στρατιωτική παρέμβαση είναι σχεδόν δεδομένη.

«Θα θέλαμε να λύσουμε το θέμα διπλωματικά αλλά είναι πολύ δύσκολο». Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν λογικό ο Τραμπ απάντησε ότι ο ηγέτης της Β.Κορέας ανέλαβε τα ηνία μιας χώρας σε πολύ μικρή ηλικία, όμως ο ίδιος τον αντιμετωπίζει σαν έναν λογικό άνθρωπο.

«Είναι 27 ετών. Ο πατέρας του πεθαίνει και ο ίδιος αναλαμβάνει τα ηνία του καθεστώτος. Οπότε πείτε ό,τι θέλετε αλλά δεν είναι εύκολο ειδικά σε αυτή την ηλικία. Δεν του το πιστώνω απλά λέω ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα.

Όσο για το αν είναι λογικός ή παράλογος, δεν έχω καμία επιλογή. Ελπίζω να είναι λογικός» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υπογράμμισε ότι θέλει από τη Νότια Κορέα να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων για το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD το οποίο πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην περιοχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Κινέζο πρόεδρο, επαινώντας τον για βοήθεια που παρέχει για την επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα. «Πιστεύω ότι προσπαθεί πολύ. Δεν θέλει να δει αναταραχή και θάνατο. Είναι ένας καλός άνθρωπος».

Η Βόρεια Κορέα, ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μία συνέντευξη που έστειλε το κυριότερο μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το άρθρο Ντόνλαντ Τραμπ: «Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με την Β. Κορέα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα