Ντέρμπι στον 4ο όμιλο

Γαλλία και Αγγλία αναμετρώνται απόψε στην «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ για την πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου του Euro 2012 (19:00), στο ντέρμπι της τέταρτης ημέρας της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι θέλουν να ξεπεράσουν την άσχημη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, πραγματοποιώντας αξιόλογη πορεία στο τρέχον Euro στα γήπεδα της Πολωνία και της Ουκρανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας Ρόι Χότζον, εκτός της δεδομένης απουσίας του τιμωρημένου

Γουέιν Ρούνεϊ στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της διοργάνωσης, δε θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Φρανκ Λάμπαρντ, Γκάρι Κέιχιλ, Γκάρεθ Μπάρι και Τζον Ρούντι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 28 φορές στο παρελθόν με τη Γαλλία να μετρά 8 νίκες και την Αγγλία 16. Σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί δύο φορές, το 1992 όταν είχαν έρθει ισόπαλες στη φάση των ομίλων, και το 2004 όταν οι «τρικολόρ» είχαν πάρει την νίκη με 2-1, με δύο γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 2010, όταν η Γαλλία επικράτησε με 2-1 σε φιλικό που έγινε στο «Γουέμπλεϊ». Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα