Νταϊσελμπλούμ: Πιθανή η επέκταση του ελληνικού προγράμματος

«Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Νταϊσελμπλούμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα δοθεί εξάμηνη επέκταση στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Νταϊσελμπλούμ απάντησε ότι «η επέκταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος» και πρόσθεσε πως «η τρόικα

θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης».

Ο κ. Νταϊσελμπλούμ είπε πως «πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση». «Το θέμα παραμένει ανοιχτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον οποίο: «Αν χρειαστεί θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα για λίγο. Θα βρούμε έναν τρόπο αλλά βέβαια η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις».

Σημειωτέον, πως το σημερινό Eurogroup χωρίζεται σε δύο μέρη. Στις 10.00 ώρα Ελλάδας άρχισε η συζήτηση για τους προϋπολογισμoύς των κρατών μελών και στις 16.00 ώρα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την Ελλάδα που θα είναι το βασικό θέμα μαζί με την επιτήρηση των χωρών που βγήκαν από το μνημόνιο Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα