Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί: Θετικό βήμα οι ελληνικές προτάσεις-Συμφωνία μέσα στην εβδομάδα

Η συνεδρίαση του Eurogroup τελείωσε, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Επίτροπο Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί να κάνουν λόγο για καλή βάση προς την κατεύθυνση της συμφωνίας όσον αφορά στις ελληνικές προτάσεις, κάτι που δείχνει πως για πρώτη φορά υπάρχει τέτοια σύγκλιση απόψεων και είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για μια συμφωνία, όχι σήμερα, αλλά μες στις επόμενες ημέρες.

«Οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν μια καλή βάση εργασίας. Είναι ευρείες και συνεκτικές. Αν όλα πάνε καλά και κριθεί απαραίτητο θα συγκληθεί Eurogroup εντός της εβδομάδας», τόνισε ο

Ντάισελμπλουμ.

«Οι θεσμοί θα ξεκινήσουν αμέσως εργασία σε συνεργασία με ελληνικές αρχές προκειμένου να υπάρξει λύση επί πολιτικής βάσης για να συζητηθεί σήμερα το βράδυ από τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί.

«Θα δουλέψουν πολύ σκληρά οι θεσμοί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα τις επόμενες δύο μέρες. Η εργασία επί των ελληνικών προτάσεων με τους θεσμούς ξεκινά από το απόγευμα», συμπλήρωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, «έφτασαν δύο εκδοχές προτάσεων, μία χθες βράδυ και μία σήμερα το πρωί. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Πάντα λέμε ότι οι θεσμοί πρέπει να εξετάσουν τις προτάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μοσκοβισί άφησε αιχμές για καθυστέρηση αποστολής των απόψεων. «Λάβαμε πολύ αργά τις προτάσεις αυτές», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο υπερτόνισε την αισιοδοξία του για μια κοινά αποδεκτή λύση.

Σημειωτέον, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν ήταν παρούσα στην Συνέντευξη Τύπο, καθώς θα κάνει δηλώσεις, αφού συναντηθεί πρώτα και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα