Νομοσχέδιο για το μοίρασμα των 500 εκ. του πλεονάσματος φέρνει η κυβέρνηση

Στη δεύτερη φάση του μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για το μοίρασμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από το πρωτογενές πλεόνασμα. Όπως είναι γνωστό θα αφορά κοινωνικές ομάδες, όπως τους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και τους ένστολους με συγκεκριμένες μισθολογικές απολαβές.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει 800 μέτρα και διατάξεις, εκ των οποίων τουλάχιστον 300 θέλει να στριμώξει σε ένα μόνο άρθρο, σχεδιάζει να φέρει μέσα στην επόμενη εβδομάδα με διαδικασίες-εξπρές στη Βουλή.

Οι

διατάξεις θα καλύπτουν τα πάντα. Περίπου 700 θα αφορούν από αλλαγές στο γάλα και στο ψωμί μέχρι τις αδειοδοτήσεις των φαρμακείων και την τιμολόγηση των βιβλίων, ενώ άλλες 150 θα σχετίζονται με οικονομικές παροχές, μειώσεις προστίμων και κατάργηση φόρων.

Ακόμη, πάντως, κι αν αποδειχθεί απλώς διάλειμμα ή προεκλογική παγίδα για άλλα μέτρα και χαράτσια στο β’ εξάμηνο του 2014, πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες και οι οικογένειές τους θα δουν έως τότε να μπαίνουν ξαφνικά κάποια λεφτά στην τσέπη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα