Νόμος σκούπα για τους γιατρούς και το ΕΣΥ

Σημαντικές αλλαγές και διευθετήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον χώρο της Υγείας επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Πρόστιμα και κυρώσεις για όσους υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ, μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών και παράταση θητείας για επικουρικούς γιατρούς, φέρνει νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες από τον κ. Μάκη Βορίδη

στη Βουλή και περιλαμβάνει σειρά διατάξεων, πολλές από τις οποίες ρυθμίζουν θέματα επαγγελματιών της Υγείας.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται τα εξής:

Επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους γιατρούς ξεπερνούν το «πλαφόν» συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 έως 5.000 ευρώ. Προβλέπεται, επίσης, προσωρινός αποκλεισμός δύο έως δώδεκα μηνών από τη συνταγογράφηση ή οριστική διακοπή σε περίπτωση υποτροπής. Ανάλογα πρόστιμα προβλέπονται και για τους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που δεν χορηγούν το φθηνότερο γενόσημο.

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο επιχειρεί να διατηρήσει την ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ κάτω από τα 2 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους η δαπάνη εκτοξεύτηκε, λόγω της προσωρινής αναστολής εφαρμογής του «πλαφόν», που είχε αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα