Νίκος Δένδιας Τουρκία: Τι είπε ο ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Για την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημέρωσα τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο», αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

During tοday's #EU #FAC video conference,

Ι informed my counterparts on Turkey’s illegal & provocative actions in #EasternMediterranean & #Cyprus. pic.twitter.com/r47sJ2ObeZ

Nikos Dendias (@NikosDendias) November 19, 2020

Μάας: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις γιατί θα της επιβληθούν κυρώσεις

Να υπενθυμίσουμε πως λίγο πριν από την έναρξη συνεδρίαση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα, τονίζοντας ότι «η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αν θέλει να αποφύγει τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών στην ΕΕ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «εξαρτάται από την Τουρκία ποια απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο», ενώ εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν θετικά σημάδια έως τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο νέες προκλήσεις, όπως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κατεχόμενη Κύπρο, τότε η συζήτηση θα είναι δύσκολη.

«Τότε σίγουρα θα προκύψει ξανά το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας», επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα