Νικήτρια η Δούρου στην περιφέρεια Αττικής

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, με καταμετρημένο το 96,26% των ψήφων, νικήτρια με διαφορά 1,74 μονάδων αναδεικνύεται η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, με 50,87%. Ο Γιάννης Σγουρός λαμβάνει 49,13%.

«Δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα σε προβλέψεις και συμφέροντα και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε», δήλωσε λίγο μετά τις 2:00 το πρωί από τα Προπύλαια η κ. Δούρου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή. Από αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα», είπε η κ. Δούρου. «Θα αλλάξουμε τις ζωές μας στη περιφέρεια της Αττικής, θα τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα. Με το ίδιο ήθος θα πορευτούμε τα επόμενα 5 χρόνια», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε πως «δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι και πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη της κ. Δούρου ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο λαός μας, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Τόνισε ότι η Αριστερά αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας.

Την κ. Δούρου συνεχάρη ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες της Αττικής. «Δώσαμε δύσκολη μάχη μόνοι μας απέναντι σε ένα ακραίο πολιτικό κλίμα και μία συκοφαντία και επιθετικότητα που ξεπερνούσε τη φαντασία. Η μάχη αυτή οριακά δεν δικαιώθηκε» τόνισε ο κ. Σγουρός. Υπογράμμισε ότι θα είναι παρών στην περιφέρεια Αττικής, «για να υπερασπιστώ ό,τι δημιουργήσαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα